סבא (86) ערירי כבד שמיעה רואה טלוויזיה ,ללא קול.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

06/06/2021 | 14:14 | מאת: אור

לסבא יש מכשיר שמיעה, והוא משתמש בו רק כשהוא בחברת אנשים, ובזמן האחרון השמיעה מתדרדרת, הוא רואה המון טלוויזיה ומעדיף לראות ללא קול. ושאלתי היא, האם זה בסדר ותקין, או שזה אולי פוגע בשמיעה?

06/06/2021 | 14:23 | מאת: אור

שאלה נוספת, סבא גם ויתר על שיחות בטלפון (חוץ מההכרחיות) ,האם טלפון מוגבר יפתור את הבעיה? ואם כן מה מומלץ (חייב תצוגה של שיחה מזוהה), וכמה יעלה לו ,והאם יש עזרה של קופ"ח ,הוא מוגדר כניצול שואה.

שלום אור, ישנה חשיבות לשימוש תדיר במכשירי השמיעה על מנת לשמר את היכולות העצביות של האוזן. נשאלת השאלה מדוע סבך אינו משתמש במכשירים לעיתים קרובות? האם לא נוח לו איתם? האם רעשים מפריעים לו? כדאי לבדוק את העניין ולפנות לקלינאי המטפל לצורך קבלת מענה על הקשיים כמה שניתן. לגבי טלפון מוגבר, בהחלט ייתכן שיכול לעזור. קופות החולים אכן מסבסדות אצל מכונים מורשים טלפונים מוגברים, אך יש צורך בבדיקת שמיעה עדכנית והמלצת רופא אף אוזן גרון לאביזרי עזר. בהצלחה והמון בריאות, שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה