חשיפה לרעש מרדיו ומה לעשות כאשר בנחיתה ממטוס יש כאבים באוזנים?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

21/04/2021 | 13:30 | מאת: איתי

שלום רב. היום נחשפתי לרעש בעוצמה על פי אפליקציה שהורדתי של מד רעש בעוצמה של 60 דציבל למשך 50 דקות. הרגשתי שהרעש חזק מאוד. האם נפגעה לי השמיעה באוזן ימין ? שאלה נוספת מה לעשות בנחיתה ממטוס תמיד כשאני לקראת נחיתה ממטוס יש לי כאבים באוזניים מה ניתן לעשות ?

שלום איתי, רעש של 60 דציבל אינו נחשב לרעש מזיק. אם זאת, אם הינך חש בשינוי בשמיעה או צפצופים באוזניים מומלץ לפנות לבדיקת שמיעה. לגבי כאבי אוזניים לאחר טיסה, אמליץ כי תתייעץ עם רופא אא"ג כיצד ניתן להקל עליך. בדרך כלל עוזר ליצור "פמפום" בזמן המראה ונחיתה- כלומר, לסתום את האף ולנפח אויר כך שזרם אויר יגיע לאוזניים. רק בריאות, שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה