עזרה בטלפון נייד למבוגרים כבדי שמיעה( ירידה בינונית קלה)

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

30/03/2021 | 14:57 | מאת: תמר

שלום שמרית, אני בהליך להתאמת מכשיר שמיעה ראשוני לאימי. במקביל הטלפון שלה התקלקל מחפשת טלפון למבוגרים עם לחצנים. הבנתי כמה דברים: 1.שחשוב שיהיו קישוריות זה משנה איזו רמה? 2.איך אדע איזה נייד יש לו שמע חזק ? הלקות שלה לא גבוהה. אבל אם קונים טלפון לא ניתן להחזיר לחנות. יש בשוק רק את: איזיפון slider eco SUNSUI כאשר רק באיזיפון כתוב : מתאים לכבדי שמיעה (תומך בטכנולוגיות T4/M3 מה זה אומר? בכל אופן אשמח לדעת איך יודעים שהנייד אכן מתאים לכבדי שמיעה? תודה רבה וחג שמח1

היי תמר, לכל חברת טלפונים ניידים אמור להיות דגם לכבדי שמיעה. הבחירה ביניהם תלויה בצורך של אימך. האם תרצו להתחבר לטלפון דרך טכנולגיית TCOIL או שבמכשירי שמיעה שלה קיים בלוטוס ואז ניתן להתחבר דרכו. האם חשוב שתהיה שליטה קלה בווליום המכשיר ועוד. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך, זה ראשית להחליט על מכשיר שמיעה על מנת לדעת מה הפונקציות הקיימות בו, ולאחר מכן לבדוק בחנות את הטלפון טרם הרכישה. בהצלחה וחג שמח, שמרית

31/03/2021 | 09:24 | מאת: תמר

בוקר אור, תודה. הבעיה תתפלאי, היא מכשיר הטלפון. זה ממש לא נכון שלכל רשת סלולור יש מכשירים למבוגרים. נהפוך הוא הם הוציאו את הטלפונים הללו. נניח סלקום ופלאפון כבר לא מחזיקות טלפון עם מקשים ( יש בהם בלוט). מאתמול החכמתי שבכלל הטכנולוגיה הזו היא רק לאנדרואיד או איפון ולא לטלפון מקשיםגם אם יש בו בלוט. ואז אני שוב בבעיה- כי הצליל בסמארטפונים נמוך מטלפונים לבוגרים. מצד שני יש את הטכנולוגיה הזו.. זה ממש קשה למצוא טלפון למבוגרים עם כל קשיי הראיה המוטוריקה ועוד עם בעיות שמיעה. תודה בכל אופן. רק מה זה TCOIL?

31/03/2021 | 09:29 | מאת: תמר

היי, רציתי לחדד שאימי ללא מכשיר שמיעה שומעת דרך טלפון. אך כשהיא שמה מכשיר- היא ממש מתקשה עם השמיעה, למרות שמניחה רחוק מהאוזן כמו שלימדו אותה.. לכן חשבתי על בלוט.. תודה

היי תמר, התכוונתי לחברות שמייצרות את הטלפונים הניידים, לא לחברות הסלולאר.. לגבי הבלוטוס, לא כל כך הבנתי למה התכוונת לגבי אייפון ואנדרואיד. כיום קיימת טכנולגיה בחלק ממכשירי השמיעה המאפשרת חיבור בלוטוס גם לאייפון וגם לאנדרואיד. באמצעות חיבור זה ניתן לשמוע את השיחה ישירות למכשירים מבלי להחזיק את הטלפון ליד האוזן. לכן המלצתי שלפני הרכישה תתיעצו עם הקלינאי/ת שמלווה אתכם בתהליך הנסיון. בברכה, שמרית

01/04/2021 | 18:21 | מאת: תמר

תודה תודה. :)

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה