שאלה על מבנה מכשיר השמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/02/2021 | 16:19 | מאת: ענת

שלום שמרית, מצאתי עלון באינטרנט של מכשירי שמיעה. האם לדגם מסויים יש אפשרות להרכיב כמה סוגי מעבד או רמקול לפי לקות השמיעה? מנסה לאול: האם מי שיש לו לקות שמיעה חזקה נותנים לו מכשיר מסויים לעומת מי שיש לו לקות יותר קלה או שפשוט משנים רכיב במכשיר כמו הרמקול או המעבד? שאלה נוספת: אם אדם מקבל מכשיר X שכרגע טוב לו אז אם תוך שנה ישנה ירידה משמעותית בשמיעה מה עושים? הרי אפשר להחליף מכשיר ללא עלות רק אחרי 3 שנים. תודה רבה :)

שלום ענת, אכן קיימים מכשירים בתצורה הנקראת RIC/CRT אשר בהם הרסיבר (רמקול המכשיר) נפרד מהחלק העיקרי של המכשיר וניתן להתאימו לרמת השמיעה של המטופל. מכשירים אלו מתאימים לרוב סוגי לקויות השמיעה, מלבד מקרים בהם הליקוי עמוק מאוד. בכל מקרה, כאשר אנו ממליצים על מכשיר שמיעה עם רסיבר מסוים, אנו בוחרים ברסיבר עם רזרבות להגברה נוספת במקרה של ירידה הגיונית בשמיעה. במקרה של ירידה דרמטית (דבר יחסית לא נפוץ), בהחלט יהיה יתרון למכשירים בתצורת הRIC. בהצלחה, שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה