לקנות מכשיר מספק או מכון מורשהשלו?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/12/2020 | 23:23 | מאת: ארי

היי, אני קצת בבעיה. באזור מגורי יש רק 2 מכונים עם קופ"ח. כל אחד שייך לספק אחר והם לא עובדים עם עוד ספים. כלומר כבר אני צריךלהחליט למי ללכת וזהו.. בלי השוואות . דבר נוסף אנחנו מתכננים מעבר דירה, עוד לא קנינו. האם להערכך כדאי לרכוש מכשיר מהספק ישירות או שאפשר לקנות דרך המכון באזור מגוריי ואז אם אני עובר דירה אוכל להגיע למכון אחר שאיתו עובד? אולי גם אם המכון יסגר אז עדיף כבר עכשיו לרכוש מספק ישירות ובטח גם השירות של התיקונים יקח לי פחות זמן? התחום הזה לא הכי ברור. גם אין שקיפות לגבי איזה יצרן ודגמים... הקלינאי במכון מציע רק מה שיש במכון שעובד והוא לא נטרלי. לא הכי הבנתי את הנושא הזה..

שלום ארי, אשמח לעשות סדר בדברים ולהסביר מהו ספק ומהו מכון: ספק הינה חברת האם המייבאת את המכשירים לארץ (מכשירי שמיעה אינם מיוצרים בישראל). בדרך כלל ספקים יעבדו עם מספר חברות מכשירים ויציעו אותם דרך ההסדר עם הקופה. לכל ספק מכונים משלו אשר תפקידם לייעץ ולהתאים את מכשירי השמיעה. על מנת לנסות ולרכוש מכשיר שמיעה יש לפנות למכון הקרוב שעובד עם הספק שבחרתם. לא ניתן לקנות רק מכשיר שמיעה מאחר ומכשיר איננו אוניברסלי. יש צורך לכוונו לפי השמיעה ועל פי חוק, רק קלינאי תקשורת מוסמך רשאי לעשות זאת. כלומר, כאשר רוכשים מכשיר מספק מסויים ניתן לקבל שירות בכלל המכונים שלו. מציעה במקרה זה לשקול לנסוע מעט עד לספק אשר לו מכונים נוספים הפזורים בארץ ומעבדה בקרבת מקום. בהצלחה, שמרית

25/12/2020 | 22:55 | מאת: ארי

תודה שמרית אחדד את שאלתי. ברשימה מהקופה כתוב את שם הספק ואז את המכונים שלו. את צודקת אבל.. יש את המכון עם השם של הספק. ויש מכון עם סתם שם שגם עובד איתו. לזה התכוונתי.. האם כדאי ללכת לסניף עם השם של הספק, כי אולי במכון אחר זה יותר פרטי ואם יסגר או אעבור דירה? או שזה לא משנה כל עוד רכשתי מהספק הוא חייב לי את האחריות והשירות גם אם המכון נסגר או שאני עובר דירה. תודה שוב

כאשר מכון פרטי עובד עם ספק, בדרך כלל ניתן לקבל שירות בכל סניפי הרשת והספק עצמו נושא באחריות על המכשירים. מציעה לוודא את הנושא מול המכון. שבוע טוב, שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה