שעווה באזנים והתאמת מכשיר

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/12/2020 | 16:38 | מאת: קלרה

שלום, לאבי אמרו כי עליו לנקות אוזנים אצל רופא כל כמה חודשים. כי ההפרשות יבשות וקשות. הלכנו כבר כמה פעמים אבל לא היה משהו מיוחד... האם זה אומר שיש מכשיר שלא יוכל לענוד? אם כן אשמח לדעת יש גם כאלו בתוך האוזן ומחוץ.. מה עושים? תודה

שלום, במידה של הפרשות מרובות מהאוזן מומלץ לפנות לעיתים תכופות לניקוי אוזניים אצל רופא אא"ג. ניתן במצב זה לבחור במכשיר תוך אוזני אך יש לקחת בחשבון כי הניקוי שלו היה תכוף יותר. ברוב במכשירים מסוג זה קיים פילטר המגן על רמקול המכשיר. במקרה של הפרשות שעווה מרובות, יהיה צורך להחליפו לעיתים תכופות על ידי המטופל. במידה ואביך מעוניין במכשיר קל יותר לתחזוקה, מומלץ לנסות מכשיר מאחורי האוזן. רק בריאות, שמרית

23/12/2020 | 07:05 | מאת: קלרה

תודה. שאת אומרת מאחורי האוזן זה כולל גם את מכשירי RIC ולא רק BTE? שאלה נוספת: במכשיר תוך אוזני המיקרופון והרמקול בתוך האוזן וג המעבד? אם כן זה לא גורם יותר לציפצופים והדהוד/רטט? סתם דוגמא אם אני שומעת מוסיקה עם אוזניות לאורך זמן זה לא נעים לי באוזן ויש הדהוד ואחרי כמה זמן האוזניה כואבת באוזן. השאלה, אם מכשיר שמיעה תוך אוזני גם יכול להכאיב באוזן לאורך זמן אולי לגרום לגירוי או אלרגיה לחומר?

גם מכשיר מסוג RIC כולל רמקול בתוך תעלת האוזן ולכן רגיש להפרשות. מכשיר תוך אוזני בנוי כך שלא יהיה "פידבק פנימי" שהוא אותו צפצוף אליו את מתייחסת. אולם, עצם הנוכחות של כלל האלקטרוניקה יכולה לגרום לתחושת אטימות והד בקול העצמי. על כך ישוחח עימכם הקלינאי בזמן הייעוץ. מכשיר תוך אוזני לא אמרו לגרום לגירוי או אלרגיה. רק במקרה ויש רגישות לחומר ממנו מכינים מכשירים, אך דבר זה איננו נפוץ. בהצלחה, שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה