שתל שבלול- מה זה?.....

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/12/2020 | 12:54 | מאת: תמר

שלום, אימי זקוקה למכשיר שמיעה בת 79. ציינה בפניי שיש דבר חדש,שתל שבלול. אשמח לדעת בשבילה מה זה עושה? לאיזה בעיה זה מיועד? והאם זה לגילאים צעירים בלבד? או שלכאורה כל אחד יכול?

שלום תמר, שתל שבלול הינו טכנולוגיה שבה מוכנסות, בעזרת ניתוח, אלקטרודות לאזור באוזן שבו מתרחשת השמיעה. תהליך זה מתבצע רק במצבים בהם המטופל לא מפיק כלל תועלת ממכשירי שמיעה. במצב בו ניתן להתאים מכשירים זוהי הדרך הנכונה ביותר. מבחינת גיל, גם אנשים מבוגרים עוברים ניתוחים מסוג זה במידה ומצבם הבריאותי מאפשר להם לעמוד בניתוח. כמו כן, נערכים מבדקים נוספים הבוחנים האם אכן השתל הינה האופציה הטובה ביותר. בהצלחה ורק בריאות שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה