מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/08/2014 | 07:58 | מאת: אמא

שלום בתי בת 7 וצריכה מכשיר שמיעה. היא מאד מנגדת לרעיון שכולם יראו את המכשיר. מה הקריטריונים להתאמה של מכשיר קטן בתוך האוזן ? תודה

24/08/2014 | 15:46 | מאת: תמר גלבגיסר

לאמא שלום רב, הקריטריונים להתאמת מכשיר שמיעה בתוך האוזן הם קודם כל רמת ליקוי השמיעה (בליקוי חמור/עמוק מכשיר כזה אינו מספק מספיק הגברה). גיל 7 הוא גיל גבולי להתאמת מכשיר תוך-אוזני, גם כי האפרכסת עדיין גדלה בקצב מהיר יחסית ואז צריך להחליף מבנה כל מספר חודשים וגם כי בגיל הזה ילדים עדיין עלולים לקבל מכה באוזן מדי פעם ועם מכשיר תוך אוזני יש סיכון מסוים. בנוסף, בגיל הזה ייתכן ותעלת האוזן אינה גדולה מספיק וייתכן שהמכשיר יצטרך להיות בולט יחסית, ואז אין כבר את היתרון האסתטי. כקלינאית אני ממליצה בגיל זה עדיין להשתמש במכשיר שמיעה מאחורי האוזן עם אוזניה רכה. אם השמיעה מאפשרת זאת, ויש רתיעה ממכשיר גדול ובולט, הייתי ממליצה על מכשיר קטן מאחורי האוזן עם צינורית דקה ואוזניה קטנה ונסתרת. תוכלו לפנות לייעוץ אצל קלינאי תקשורת בסניף "שטיינר" הקרוב לביתכם ויחד לקחת בחשבון את כל המשתנים שהזכרתי כאן ולהגיע להחלטה. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה