מכשיר שמיעה לירידה חד צדדית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

01/06/2020 | 13:01 | מאת: hello

שלום, הובא לידיעתי לאחרונה שיש מכשיר שמיעה בשם CROS שמתאים לירידה חד צדדית בשמיעה. ישלי חרשות מלאה באחת האוזניים כתוצאה מ- CMV, ומגיל קטן אמרו לי שלא ניתן להתאים מכשיר שמיעה כלל כי העצב מת אבל לאחרונה גיליתי שכן ניתן למשל לעשות שתל (לא שזו אופציה שהייתי שוקלת בכלל וגם לא הייתה מועילה בגילי). רציתי לדעת אם CROS יכול לעזור במצבי או שצריך ניתוח יותר מעמיק של המצב כדי לקבוע? ורציתי גם לדעת אם מבחינה פורמלית זה נחשב שיש לי ליקוי שמיעה עמוק?

01/06/2020 | 13:06 | מאת: hello

שכחתי לציין שבאוזן ימין השמיעה היא 100%

03/06/2020 | 22:17 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, אנו מגדירים ליקוי שמיעה עמוק כליקוי מעל 90 דציבל. במקרים בהם לא ניתן להשיג תועלת ממכשיר שמיעה ניתן להשתמש במכשיר מסוג CROS המשמש כמשדר ומעביר את הצלילים מהאוזן שאינה ניתנת לשיקום אל האוזן השנייה. במקרה שלך, בו אוזן אחת עם שמיעה תקינה ואוזן שנייה עם ליקוי שמיעה עמוק ניתן בהחלט לנסות אופציה זו ולראות האם מופקת תועלת מהמכשיר. בהצלחה, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה