אשמח לעזרה בקשר להתאמת מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

17/05/2020 | 20:39 | מאת: יל

שלום, הבנתי שאפשר אחרי בדיקת שמיעה ואישור למכשיר. ללכת למכון ולקחת מכשיר לתקופת ניסיון. האם הכסף יוחזר אם לא נראה לי? האם בכל מכון יש מספר מכשירים של יבואנים שונים? אני כרגע ניסיתי של קופח בחינם ופחות מרוצה. האם אפשר לנסות במקום אחר ואם בהשוואה אתחרט וארצה את זה של קופח אוכל לחזור לקחת?. אני צריכה מכשיר חיצוני. מה ההבדל בין דרג נמוך לבינים לגבוהה? במה זה מתבטא? האם יש הבדל בין היבואנים? לא ממש ברור לי מה עלי לבדוק במכון? או שמא מה שחשוב זה סוג המכשיר?

20/05/2020 | 00:22 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, כאשר את מגיעה למכון שמיעה הנמצא בהסכם עם קופת החולים שלך את זכאית לקבל מכשיר שמיעה לתקופת ניסיון. תקופת הניסיון אינה כרוכה בתשלום, לעיתים תידרשי להשאיר התחייבות או פיקדון (כתלות בקופת החולים). במידה ולא תהיי מרוצה במהלך תקופת הניסיון, תוכלי להחזיר את המכשיר למכון מבלי לשלם עליו ומבלי "לנצל" את זכאותך למכשיר שמיעה. במידה ותחליטי לרכוש את המכשיר לאחר תקופת הניסיון לא תוכלי לקבל את כספך בחזרה. ההבדל בין רמות המכשירים בדרך כלל בא לידי ביטוי באיכות השמיעה ותפקוד המכשירים בסביבות שמיעה מאתגרות. על מנת להחליט מה מתאים לך יש לקחת בחשבון את ליקוי השמיעה שלך וכן את אורח החיים אותו את מנהלת כלומר באילו סביבות שמיעה את נמצאת במהלך היום. חשוב לראות מהם הנתונים הטכניים של המכשירים המוצעים לך בכל מכון ולקבל מידע על חברת מכשירי השמיעה ואיכותה. חשוב לשים לב גם מהו טיב השירות הניתן לך בכל מכון מבחינת זמינות, אחריות וקשר עם קלינאי התקשורת המלווה ולבסס את ההחלטה גם על נתון זה. המון בהצלחה, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה