מכשיר שמיעה ואביזרים מלווים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

27/01/2020 | 19:59 | מאת: יעל

שלום, אימי בת 80. מועמדת להתאמת מכשיר שמיעה. הבנתי שמה שיתאים לה זה מכשיר חיצוני . היא שייכת לקופ"ח כללית. הרגע קראתי שקופ"ח משתתפת גם באיבזרים נניח מגבר לטלויזיה/טלפון./דלת וכו'.. למי זה מיועד? הרי אם שמים מכשיר שמיעה כבר לא צריך מגבר? שאלה נוספת: ש מרפאה אחת שמתאימים מכשירים ללא עלות כלל ובשאר המראות זה עם השתתפות עצמית של ספק אחר. היש המלצה על מכשיר של חברה מסוימת? תודה

בוקר טוב יעל, אכן, מגבר אישי נועד לאנשים אשר אינם מרכיבים מכשיר שמיעה מסיבות שונות. אולם, מכשיר שמיעה אינו מחליף טלפון מוגבר ואוזניות לטוליזיה. לעיתים עדיין יש צורך באביזר נוסף על מנת לשפר את השמיעה. הינכם יכולים לפנות למרפאות קופת החולים המספקות מכשירי חינם בלבד או למכון שמיעה בהסדר. במכוני ההסדר קיימים מכשירים ללא השתתפות עצמית, אך במידה ומעוניינים ברמת מכשירים גבוהה יותר, ישנה תוספת עלות,המשתנה בין מכון למכון. בשל נהלי הפורום, אינני יכולה לתת המלצה על מכון מסויים. אמליץ כי תפנו לספקים הקרובים אליכם לפגישת ייעוץ עם קלינאי תקשורת ותבחנו מה התרשמותכם מהמקום, מהמכשירים, מהמקצועיות ומשירות התיקונים. שימו לב, כי הינם זכאים לתקופת ניסיון עם המכשירים, כך שתוכלו לנסות ולהחליט בעצמכם האם המכשיר מתאים או לא. בהצלחה שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה