האם לחזור על בדיקת שמיעה?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

11/11/2019 | 08:50 | מאת: לי

שלום. בני בן ארבע. מדבר מגיל צעיר ומאוד מוזיקלי. לפני שנה התבקשנו עי הגננת לעשות בדיקת שמיעה כי לא תמיד הגיב לפניותיה או מילא הנחיות. הבדיקה יצאה תקינה והוא עובד עם מרפאה בעיסוק על ענייני הבנה וכו שאולי גרמו לחוסר שיתוף הפעולה. אני פונה כי הוא מתעקש לשמוע מוסיקה (מלווה אותה בנגינה בגיטרה/מקלות תופים/קסילופון וכו) בעוצמה מאוד גבוהה. אם מחלישים אפילו מעט הוא מאוד מתרגז. גם באורגנית שיש לנו מנגן כשהעוצמה גבוהה. אותו ענין עם הטלויזיה - ממש מתעקש על ווליום גבוה מהרגיל. אחרי שראיתי את העוצמות שנבדקו בבדיקת שמיעה בטוחה שהוא שומע את "התדרים" האלה. מנהל שיחות ושומע הכל גם כשאני במטבח עם הגב והוא בסלון. האם יכול להיות שיש קושי רק כשמדובר במוזיקה/טלויזיה וכו? האם לחזור על בדיקת השמיעה? יש לך רעיון לסיבה לפערים הנל בשמיעה? תודה

שלום לי, אני מבינה כי עברה שנה מאז בדיקת השמיעה שביצעתם. אם כך המצב, בהחלט כדאי לחזור על הבדיקה לוודא שבתקופה זו לא חל שינוי. במידה והשמיעה אכן תקינה, לא סביר כי קיים קושי שמיעתי רק בצפייה בטלויזיה או בהאזנה למוזיקה. ייתכן כי הרצון לעוצמה חזקה מגיע ממקור תחושתי. כדאי להתייעץ על המרפאה בעיסוק המטפלת בו. בהצלחה שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה