מכשיר שמיעה עם אוזניות חיצוניות לאוזן

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

16/09/2019 | 23:27 | מאת: ערן

האם קיים מכשיר שמיעה עם אוזניות חיצוניות לאוזן ותיקשורת אלחוטית עם המקלט מגבר?

שלום ערן, אם אני מבינה נכון, שאלתך היא האם ישנו מכשיר שמיעה אשר איננו נכנס כלל לאוזן. לצערי, בכל מכשיר שמיעה נדרשת הולכה של הצליל לאוזן באמצעות צינורית או רסיבר. במקרים בהם ישנו ליקוי הנובע ממחלת אוזן תיכונה והתפקוד העצבי שמור יחסית, ניתן להתאים מכשיר בהולכת עצם. כלומר, מכשיר אשר מונח מאחורי האוזן על העצם, ובאמצעות רטט מעביר את השמיעה ישירות לאוזן הפנימית. מכשיר מסוג זה איננו מתאים ללקויות שמיעה ממקור תחושתי עצבי. מקווה שעניתי לשאלתך, המון בריאות שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה