שתל קוכליארי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

29/07/2014 | 08:26 | מאת: אמנון

שלום, יש לי ליקוי שמיעה כבד ונעזר כיום במכשירי שמיעה מאחורי האוזניים. האם אחרי שתל קוכליארי אוכל לחזור ולהשתמש במכשירי השמיעה? תודה

אמנון שלום רב שתלי שבלול מתאימים לאלו שלא נהנים ממכשירי השמיעה ואינם יכולים "להבין" דיבור בעזרתם. ישנם כללים ברורים לגבי מי מועמד ומי לא מועמד, החל מסוג וכמות הליקוי השמיעתי ועוד נתונים פיזיולוגיים ואישיים. לא ניתן להסיק מהמשפט שכתבת אם שתלי שבלול הם הפיתרון עבורך או לא. אני ממליצה לשאול את הקלינאי/ת המטפל/ת בך מה הפיתרון היעיל ביותר עבורך ומה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבך השמיעתי. בנוסף, להלן קישור למידע בנושא שתל השבלול והמועמדות לניתוח שתל שבלול. http://www.shablulim.com/cochlear-implant/what-is-a-cochlear-implant/ בהצלחה גילה סקודוביץ קלינאית תקשורת ומנהלת תחום שתלים שמיעתיים בישראל שטיינר ו- Advanced Bionic SARL

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה