רכישת מכשיר שמיעה- טיפים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

06/08/2019 | 13:43 | מאת: ניבר

שלום, אני בת 49, מבוטחת של קופ"ח מכבי מגן זהב. משתמשת במכשירי שמיעה מזה כעשרים שנה. הירידה בשמיעה לא מוכרת כתאונת עבודה, ולכן עליי לרכוש מכשירים על חשבוני. הקופה מאפשרת למבוטחיה רכישת מכשיר שמיעה במחיר "מיוחד". מדובר ברשימה סגורה של דגמים של מכשירי שמיעה. בעבר רכשתי ולא הייתי מרוצה , כיום אני מעוניינת לרכוש מכשיר שאינו נמצא ברשימה. שאלותיי: 1. כיצד ניתן להוזיל את רכישת המכשירים? 2. בהתאם לנתונים שרשמתי, מה השתתפויות להם אני זכאית ברכישת מכשיר שמיעה? בברכה, ניבר

שלום ניבר, קופות החולים אומנם מאפשרות רשימה סגורה של מכשירים הניתנת עבורם הנחה, אולם רשימה זו רחבה וכוללת מספר מכונים. במידה ולא היית מרוצה מהמכשירים הקודמים שלך, אמליץ לך בכל זאת לנסות מכשירים דרך הקופה, אך ניתן לבחון מכון שמיעה אחר או חברת מכשירים אחרת. אם ברצונך לרכוש מכשירים מחוץ להסדר מכבי, לא תוכלי לקבל השתתפות מקופת החולים ותתבקשי לשלם מחיר מלא עבורם. בחלק מהמכונים ייתכן ותינתן הנחה מסויימת ברכישה פרטית. לגבי ההשתתפות לה את זכאית דרך מכבי, אמליץ לך לבדוק ישירות מול הקופה כמה השתתפות מגיעה עבור כל אוזן. שימי לב שבגיל 50 השתתפות סל הבריאות יורדת משמעותית! על כן, במידה ותרצי לרכוש מכשיר בהסדר, אמליץ לך לסיים את התהליך לפני יום הולדתך ה50. בהצלחה! שמרית

06/08/2019 | 15:00 | מאת: ניבר

שלומית, תודה שהגבת, ברצוני לוודא שהבנתי אותך נכון: במידה ואיני רוכשת מכשיר שמיעה מתוך הרשימה הסגורה של מכבי, אין שום אפשרות לקבל מהם או ממשרד הבריאות שום השתתפות?? זה מקפח ומגביל אותי !לא ברור לי למה אני לא יכולה לקבל את ההנחה שהם השיגו במכשירים מתוך הרשימה הסגורה בתור השתתפות מהם? תודה ניבר

שלום ניבר, קופות החולים עובדות בהסדר עם מכוני שמיעה ספציפיים. לצערי, את שאלותיך עליך להפנות לקופת החולים. בהצלחה שמרית

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה