מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

23/07/2014 | 10:56 | מאת: יוסי

אני סובל מירידת שמיעה בצלילים הגבוהים, קיבלתי המלצה למכשיר אופן פיטינג מקטגוריה גבוהה, במכון אחד הציעו לי מכשיר מעל האוזן עם חוט דק אל תוך האוזן, במכן שני הציעו לי מכשיר מאוחרי האוזן, אך בנוסף, מכשיר בתוך האוזן הנוצר ביציקה להתאמה, איזה סוג מכשיר עדיף? מה ההבדל ביניהם מבחינתי?

23/07/2014 | 16:37 | מאת: תמר גלבגיסר

יוסי שלום רב, בהחלט ייתכן ששני סוגי המכשירים מתאימים ללקוי השמיעה שלך. אסביר את ההבדל בינהם: במכשיר מאחורי האוזן המותאם בהתאמה פתוחה, המשמעות היא שכל האלקטרוניקה של המכשיר מצויה בתוך היחידה שיושבת מאחורי האוזן ומה שנמצא בתוך האוזן הוא בסכה"כ פלסטיק או פלסטיק שעליו מורכב קצה סיליקוני. הרעיון בהתאמה הפתוחה הוא שהאוזן נשארת פתוחה לקליטה טבעית וישירה של צלילים בעלי תדר נמוך, אותם אתה שומע היטב גם ללא הגברה. באופן זה, מתקבלת שמיעה טבעית ונעימה יותר. לחלופין, אפשר לשמור על העיקרון הזה גם כשמתאימים מכשיר שחלק מהאלקטרוניקה שלו (הרמקול) נמצא בתוך האוזן. במקרה זה, בונים מבנה המכיל את הרמקול בתוך תעלת האוזן אך המבנה הזה מאוד מאוורר, ודי חלול, דבר ששוב, משמר את השמיעה הטבעית שלך בתדרים הנמוכים. היתרון של האפשרות הראשונה הוא שיש פחות סיכוי לקלקולים הנובעים מהפרשה של שעווה או או מהזעה מוגברת באוזן, דבר אשר יכול להזיק לרמקול היושב בתוך תעלת האוזן, כמו במקרה השני. בדרך כלל המכשיר מאחורי האוזן הרגיל, בהתאמה פתוחה יהיה קצת גדול יותר מאשר המכשיר שהרמקול שלו יושב בתעלת האוזן. בכל אופן, כפי שכתבתי, ייתכן ושניהם מתאימים לשמיעה שלך. מקווה שההסבר ברור ושיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה