סדר בקניית מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

14/03/2019 | 10:32 | מאת: אילן

אפשר קצת סדר בנושא מכשירי השמיעה? קופת החולים ממלאת שאלות ושולחת אותך לחברות להתאמת מכשיר שמיעה - לדוגמה במאוחדת - זה שני מכונים . מצד שני יש מלא מכונים שמפרסמים מכשירים מתקדמים . -- האם אפשר לקבל ממכונים אלה גם החזר מקופות החולים. עושה רושם שהמכונים המורשים מציעים במחירים מאוד גבוהים ולאחר ההנחה של הקופה מגיעים למחירים של המכונים שלא בהסדר . אשמח לתשובה אוביקטיבית

שלום לך, לכל קופה יש את רשימת המכונים איתם היא נמצאת בהסדר ובמכונים אלה ניתן לקבל את השתתפותה. ברוב המקרים במידה ותרכוש מכשיר במכון אשר אינו נמצא בהסדר עם הקופה שלך לא תוכל לקבל את השתתפותה אך תמיד כדאי לברר מול הקופה מראש. חשוב להבין כי סכום ההשתתפות של הקופה מחולק לשני חלקים: האחד, סל בריאות, הנקבע לפי גיל. השני, נקבע לפי סוג הביטוח שלך והקופה (זהב, מושלם ועוד). בגילאים 51-64 למשל, ישנה השתתפות פחותה יותר של סל הבריאות ביחס לשאר הגילאים. עם זאת, עדיין קיימת השתתפות והיא מתלווה לסכום ההשתתפות הניתן לך לפי הביטוח של הקופה. אני ממליצה לך לבדוק את טווח המחירים עם ההשתתפות הניתנת ואת טווח המחירים ללא ההשתתפות וכך להחליט מה טוב עבורך. חשוב לראות מהם הנתונים הטכניים של המכשירים המוצעים לך בכל מקום ולקבל מידע על חברת מכשירי השמיעה ואיכותה וכך, לנסות לעשות השוואה בין מכשירים באותה רמה טכנולוגית. חשוב לשים לב גם מהו טיב השירות הניתן לך בכל מכון מבחינת זמינות, אחריות וקשר עם קלינאי התקשורת המלווה ולבסס את ההחלטה גם על נתון זה. בהצלחה, דורין

14/03/2019 | 15:31 | מאת: אלון

תודה על המענה . אשמח לשמוע מאנשים שבדקו מכשירים גם במכונים מורשים וגם מפרטיים . מה ההתרשמות מי יותר כדאי .

21/05/2019 | 12:56 | מאת: כריסטופר בן-חתוכה

מכונים פרטיים מפרסמים את המוצרים שלהם במחירים דומים למחירי המכשירים שבהסדר קופות החולים (אחרי ההחזר). אם אתה שואל אותי - מאחר והמכשירים יקרים מאד, עדיף לגשת למכוני שמיעה בפריסה ארצית, כי אם ייסגר המכון שבסביבת מגוריך, תוכל לגשת למכון אחר. במכון שמיעה יחיד, יש סיכון כלשהו שהוא ייסגר מתישהו, ואז, במקרה של תקלה, תהיה בבעיה, כי כל מכון מחזיק את המותגים שלו, ולא תוכן לתקן את המכשיר.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה