מכשיר שמיעה או שתל קוכלארי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

27/02/2019 | 18:31 | מאת: שרה

שלום, ביתי בת ה9 חודשים אובחנה לקויית שמיעה חמורה/עמוקה דו"צ בסביבות גיל חמישה חודשים ובגיל חצי שנה כבר התאמנו לה מכשירי שמיעה , כל ביקור אצל רופא (אחת לשבוע/שבועיים) רואים נוזלים באוזניים ומידי פעם גם הפרשה דלקתית . לפני שבוע עשתה בדיקת שמיעה עם מכשירים והתוצאות בין 30ל 40 דצ' . לאחר מכן הלכנו לשניידר והמליצו לנו לעשות בעוד כחודשיים 2 שתלים במקביל . הקלינאית תקשורת שלנו המליצה חנו לא לוותר על שמיעה "טבעית" כלכך מהר, לנסות להיפטר מהנוזלים בכל דרך אפשרית ואז לעשות בדיקת שמיעה חוזרת. מה נכון לעשות? לא כלכך מצליחים להבין מזה שמיעה "טבעית" לעומת ה"רובוטית" של השתל.. אשמח להכוונה

28/02/2019 | 14:03 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, אכן יש הבדל בין שני סוגי השיקום. שיקום שמיעה באמצעות מכשיר שמיעה משתמש בהגברה אקוסטית כלומר העברת צלילים מוגברים לאוזן בתווך אוויר. לעומתו, השתל משתמש בהגברה חשמלית וממיר את הצלילים לאותות חשמליים המתקבלים בעצב השמיעה. אין פתרון חד משמעי לכאן או לכאן. אני ממליצה לך לבדוק את הנושא לעומק על כל אפשרויותיו, להתייעץ עם רופא א.א.ג. וכן עם קלינאיות התקשורת העובדות בבתי החולים וכן כאלה המתאימות מכשירי שמיעה. חשוב שיהיה בפנייך את כל המידע והאפשרויות הקיימות ורק כך תוכלי לקבל החלטה מושכלת בנושא. עוד חשוב לי להזכיר כי האופציה לעשות שתל קיימת בפנייך אך היא אינה הפיכה. כלומר, ברגע שבוצע שתל כוכליארי לא ניתן לחזור ולהשתמש במכשיר שמיעה קונבנציונאלי. את המעבר ממכשיר שמיעה לשתל תמיד ניתן לעשות, כמובן בכפוך לזכאות להשתתפות של משרד הבריאות. המון בהצלחה, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה