פענוח בדיקת שמיעה לתינוקת

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

22/02/2019 | 15:12 | מאת: ליטל

היי , מכיוון שהבת שלי ( בת שנה ו-10 )סובלת מגיל חצי שנה דלקות אוזניים ונוזלים האאג שלה הפנה לבדיקת שמיעה וקבע תור לניתוח כפתורים. ביצענו בדיקה שלעניות דעתי הייתה מעט מקוצרת ולא מקיפה והתקבל בה כי מבחינת טימפנומטריה יש נוזלים (B) וSRT 35-40 בשתי האוזניים. לאחר שבועיים ביצענו בדיקה במכון אחר ובו התקבלו תשובות שונות : טימפנומטריה גם B ( ולא מפתיע כי היא הייתה אחרי אירוע דלקת אוזניים בשתיהן) ונתון שהופיע שם ומשום מה רק בחלק של אוזן ימין , s.f הצבעה על חפצים 25db והצבעה על חפצים by bone התקבל 10db . בתשובה במלל היה כתוב: ״אבקש לציין כי לא ניתן היה להפריד בין האוזניים. בsrt שבוצע בFF בסט סגור התקבלו תגובות הצבעה על חפצים עד לעוצמה של 25db לרמקול בצד ימין. Srt by bone תומך בקיום רכיב הולכתי לפחות בצד אחד אשמח אם אפשר לקבל הסבר ל-2 הבדיקות ולשוני בינהן, ומה בעצם הירידה בשמיעה? האם מצריך ניתוח כפתורים? תודה רבה

24/02/2019 | 20:18 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, ראשית אציין כי יתכן מאוד שקיים שוני בין הבדיקות שבוצעו במרווח של שבועיים וזאת משום שנוזלים באוזניים זה מצב דינאמי, משתנה כל הזמן, ויכול להשפיע על השמיעה ברמות שונות. בשני המועדים, בדיקת הטימפנומטריה הראתה כי קיימים נוזלים. בבדיקה הראשונה נראה כי קיים ליקוי בינוני בשמיעה ובבדיקה השנייה נצפה ליקוי קל. נתון חשוב בבדיקה השנייה הוא שכאשר נבדקה השמיעה דרך עצם התקבלו תוצאות תקינות, דבר המרמז כי ליקוי השמיעה נגרם מהנוזלים. לא ברור לי בבדיקה הראשונה האם בוצעה דרך אוזניות או דרך רמקולים? במידה והבדיקה מבוצעת דרך רמקולים אין הפרדה אמיתית בין האוזניים גם אם יש הפרדה בין הרמקולים. לגילה של ביתך הגיוני מאוד שהיה קושי להרכיב אוזניות ולהפריד בין האוזניים. אני ממליצה לך לגשת עם התוצאות של שתי הבדיקות לרופא א.א.ג שימליץ לך על דרך פעולה להמשך. כמובן, להמשיך מעקב שמיעתי לפי הנחיותיו ולכל היותר אחת לשלושה חודשים שכן על פי דיווחך מדובר במצב כרוני. רק בריאות, דורין

24/02/2019 | 20:59 | מאת: ליטל

היי דורין, תודה רבה על התשובה המפורטת. אכן הצגתי את שתי הבדיקות לאאג של הבת שלי, כבר מהבדיקה שהראתה נזק בינוני הוא המליץ כפתורים ואכן יש לנו תור מחר... הראתי לו את הבדיקה השנייה כדי לשקול אולי אפשרות לא לעשות כפתורים אך לפי ההסבר שלו יש נוזלים קבועים ולכן צריך כפתורים הבדיקה הראשונה בוצעה רק עם רמקולים ( והצגת חפצים) הבדיקה השנייה בה התקבל תוצאות טובות יותר גם , הבת שלי הסכימה בשלב מסויים גם לאוזניות

24/02/2019 | 22:08 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, בבדיקה השנייה בה הסכימה לשים אוזניות לא תיארת את התוצאות. בכל מקרה כדאי לתרגל בבית הרכבה של אוזניות על מנת שביתך תוכל להסתגל ותסכים לשים גם בבדיקת השמיעה, דבר המסייע לקבלת תוצאות מדויקות יותר. חשוב להמשיך מעקב שמיעתי ומעקב א.א.ג. גם לאחר הניתוח שכן בגילאים אלו של רכישת השפה, כל ליקוי שמיעה עלול להשפיע. בהצלחה מחר בניתוח, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה