ליקוי שמיעה עמוק ומכשיר CROSS

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

02/09/2018 | 18:09 | מאת: לייבלה

מתי מוגדר ליקוי השמיעה עמוק אשר בו אין טעם לנסות לשקם הבנת מילים ועדיף להשתמש במכשיר CROSS האם שימוש במכשיר כזה אינו מנציח את הליקוי ואף מעמיק אותו?

03/09/2018 | 17:39 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, אנו מגדירים ליקוי שמיעה עמוק כליקוי מעל 90 דציבל. חשוב לציין כי גם בליקויים מתחת לעוצמה זו יתכן וכבר לא תושג תועלת משימוש במכשירי שמיעה וכפי שרשמת הדבר תלוי גם בתוצאות בדיקת הדיסקרימינציה כלומר, אחוזי הבנת הדיבור בעוצמה נוחה. במקרים בהם לא ניתן להשיג תועלת ממכשיר שמיעה ניתן להשתמש במכשיר מסוג CROS המשמש כמשדר ומעביר את הצלילים מהאוזן שאינה ניתנת לשיקום אל האוזן השניה. השימוש במכשיר הCROS אינו משפיע כלל על האוזן שאינה ניתנת לשיקום שכן הוא לא מעביר אליה צלילים. בכל מקרה ניתן לנסות בראש ובראשונה מכשיר שמיעה רגיל באוזן זו ורק במידה ולא תתקבל תועלת לנסות את מכשיר הCROS. בהצלחה, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה