מכשיר שמיעה התלבטות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

27/06/2018 | 11:29 | מאת: שוקי

האם ברמת שמיעה SRT %100ֵ ניתן להתאים מכשיר שמיעה בתוך האוזן CIC או ITC-ומה דעתך על מכשיר שמיעה במשקקפיים לללללללללללללללל

28/06/2018 | 14:50 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, רשמת כי רמת השמיעה היא 100%. הבדיקה הנבדקת באחוזים היא בדיקת דיסקרימינציה ולא SRT. תוצאה של 100% בבדיקת הדיסקרימינציה אומרת כי בהינתן עוצמה נוחה עבורך, הצלחת להבין ולחזור על 100 אחוז מהמילים שנאמרו בבדיקה. לבדה היא אינה נותנת מידע על מצב השמיעה. על מנת שאוכל לתת לך מענה מקצועי ומקיף בנוגע לשאלתך אצטרך לדעת מהו מצב השמיעה המדויק, סף השמיעה לתדרים וסף השמיעה למילים (SRT), ועל איזה סוג ליקוי מדובר. חשוב לדעת כי מלבד ליקוי השמיעה שמשפיע על התאמת מכשירים תוך אוזניים יכולות להיות סיבות אחרות אשר ימנעו התאמת מכשיר תוך אוזני למשל, אוזן אשר נוטה לדלקות, תעלות צרות מאוד, קושי מוטורי להשתמש במכשירים קטנים ועוד. מכשיר שמיעה במשקפיים בדרך כלל מיועד לליקוי שמיעה ספציפי בו הולכת העצם טובה יותר מהולכת האוויר (ליקוי הולכתי) וכך הצלילים מועברים דרך הולכת העצם. בכל מקרה אני ממליצה לגשת לקלינאי/ת תקשורת עם בדיקת שמיעה עדכנית ולקבל ייעוץ מקיף ומעמיק לגבי סוג המכשירים המתאימים עבורך ועבור ליקוי השמיעה הספציפי שלך. לפרטים נוספים או המשך בירור, ניתן לפנות אלינו או להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם. רק בריאות, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה