הפגית המקסימה שלי לקויית שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

16/05/2018 | 09:22 | מאת: אני

שלום הבת שלי בת ארבע לקויית שמיעה עם מכשירי שמיעה מגיל שנה אנחנו לא גרים בארץ והיא לא מקבלת שום ליווי צמוד של קלינאית לקשורת. הילדה במצב סביר מבחינת דיבור.אבל הייתי ממש רוצה רעיונות טובים לתרגילים משחקים ועבודה לעשות איתה בבית כדי לקדם אותה עוד..שתגיע למצב של דיבור ברור וחתוך ומובן.אשמח לעזרה .תודה רבה

16/05/2018 | 15:53 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, כידוע, כדי שניתן יהיה לייעץ בצורה פרטנית ומקצועית, נדרש לפגוש ולאבחן את בתך. לכל ילד יש כמובן צרכים שונים ולפי זה יש לבנות תוכנית עבודה פרטנית. אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת המתמחה בעבודה בתחום השפה עם ילדים לקויי שמיעה. אם אינך יכולה לפנות לקלינאית באופן סדיר, ממליצה לך לחפש קלינאית אשר תוכל לעשות איתכם מפגש הדרכה ותעזור לך למצוא דרכים כיצד לעבוד עם הילדה בבית. לא רשמת היכן אתם מתגוררים אך ידוע לי כי ישנן קלינאיות ישראליות החיות בחו"ל ואולי יוכלו לתת לך מענה. ניתן לבדוק דרך האתר של אגודת קלינאי התקשורת. http://ishla.org.il/ בלי קשר לנושא הטיפולי ולתחום ההיגוי עליו שאלת, הקראת ספרים היא אחד הכלים הטובים ביותר להעשרת שפה, וישנם משחקי שפה רבים המפתחים כישורי שפה בכל חנות משחקים. בהצלחה, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה