מכשירי עזר לשמיעה וגם מכשיר יותר מיוחד לקליטת דבור והרצאות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

27/03/2018 | 01:45 | מאת: עודד

קשה לי להסתדר עם המכשיר.אני מתקשה בשמיעת דיבור אותיות מסוימות .אני מבין שהמכשירים בעיקר מגביהים את הקול אני צריך משהו מעבר לזה.

28/03/2018 | 12:41 | מאת: דורין פנצק

שלום עודד, המכשירים הדיגיטליים הקיימים כיום מבצעים עיבוד מתוחכם של הצלילים המגיעים אליהם: הם מבחינים בין דיבור לבין רעש ומבצעים מניפולציה על הצליל שמגיע לאוזן באמצעות הגברת הדיבור וסינון הרעש. כמו כן, ישנם מכשירים שמשתנים בהתאם לסביבה בה נמצא האדם, כלומר בסביבה שקטה בה קיים דיבור מגבירים הצליל, ובסביבה רועשת בה אין דיבור מחלישים את הצליל. כמובן שכל הפעולות האלו הן כתלות ברמה הטכנולוגית של המכשיר והיכולות שלו. עם זאת, גם המכשירים המתקדמים ביותר אינם נותנים פתרון של 100 אחוז לכל סביבות השמיעה. על כן, קיימים היום מגוון של אביזרי עזר שמטרתם היא לסייע במצבים הספציפיים בהם מכשירי שמיעה אינם מספיקים. למשל בהרצאות בהן יש משמעות למרחק מהמרצה ניתן להשתמש באביזר עזר אלחוטי אשר משדר באמצעות מיקרופון (בצורות שונות) את דברי המרצה ישירות למכשירי השמיעה. על מנת לתת לך מענה ספציפי ומדויק יותר עליי להבין באילו סיטואציות בא לידי ביטוי הקושי שלך ומהם הצרכים שלך. בנוסף, חשוב להבין אילו מכשירים יש ברשותך והאם יש להם את היכולת להתחבר לאביזרי עזר שונים. ממליצה לך לפנות למכון שמיעה על מנת לקבל ייעוץ בתחום אביזרי העזר. תוכל לפנות לאחד מסניפי שטיינר מכשירי שמיעה ולקבל ייעוץ ללא התחייבות מקלינאי תקשורת מיומן. http://www.steiner.co.il/%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/ או להשאיר פרטים ולציין איזור מגורים ונחזור אליך בהקדם. כל טוב וחג שמח, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה