מגבר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

12/05/2014 | 21:46 | מאת: ירון

סבא שלי משתמש במגבר שמיעה שנראה כמו קופסת סיגריות שמשתלשל ממנו אוזניות שמיעה. ואנחנו צריכים לדבר למיקרופון שנמצא במכשיר. וכך יש לנו קשר עימו. סבי בן 89. רציתי לדעת. המגבר הזה זה המכשיר שמסמן שכאילו סבי הוא רגע לפני חרשות? בדרך כלל למי נותני מגברים כאלו? האם אני יכול להבין שבלי האוזניות האלו סבי חירש? תודה על תשובתכם

11/06/2014 | 21:42 | מאת: תמר גלבגיסר

ירון שלום רב, ראשית, אני מתנצלת על האיחור במתן התשובה, שחל עקב בעיה טכנית. ובכל אופן אני מודה לך על פנייתך. ולגבי סבא שלך: מתיאורך מסתמן שהוא משתשמש במגבר קול פשוט ולא במכשיר שמיעה. הדבר אינו קשור דווקt לרמת השמיעה שלו אלא ליכולת שלו לתפעל מיכשור מורכב יותר, כמו מכשירי שמיעה. מכיוון שאינני מכירה את סבא שלך ואת מצבו, הרי שלא ידועים לי השיקולים שבעטיים קלינאי התקשורת בחר עבורו סוג כזה של מיכשור. בדרך כלל מיכשור כזה ניתן לאנשים שאינם ניידים ושמשיקולים שונים הם או בני משפחתם לא רצו לרכוש מכשירי שמיעה. היתרון הברור של מכשירי שמיעה הוא cכך שהם נישאים בקלות על האוזן ובעיקר שהם מכוונים בצורה מדוייקת לליקוי השמיעה. אני מאוד ממליצה לך ולבני משפחתך לקבוע לסבך בדיקת שמיעה במכון שמיעה ואז להגיע יחד איתו לפגישת ייעוץ מסודרת עם קלינאי תקשורת שעוסק בהתאמת מכשירי שמיעה. בכל סניפי שטיינר תוכלו לקבל ייעוץ כזה ללא תשלום וללא התחייבות. תוכל לברר לגבי הסניף הקרוב למגורי סבך בכתובת: www.steiner.co.il שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה