צסטה בסינוס מקסילרי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

03/09/2016 | 13:51 | מאת: אמיר

דוקטור שלום, אני בן 40 בריא וללא שום בעיות רפואיות. לפני כשלושה חודשים נסתם לי נחיר ימין באף כמעט באופן פיתאומי (לקח יומיים או שלושה). אני עדיין מצליח להכניס ולהוציא אוויר, אבל רק עם מאמץ. אין לי נזלת או כאבי ראש או סימפטום אחר. הייתי אצל רופא אא"ג ששלח אותי ל - CT, ושחזרו התוצאות הוא הסתכל בצילומים לשנייה ואמר לי שיש לי צסטה גדולה בסינוס המקסילרי שחוסמת את רובו ושיש להוציא אותה בניתוח אנדוסקופי בהרדמה מלאה עם אישפוז של לילה. שאלותי: 1. האם חובה לבצע את הניתוח או שיש דרכים חלופיות לטפל בצ'יסטה (קראתי שאפשר להשתמש בתכשירים שיקטינו אותה). 2. כמה זמן נטו נמשך תהליך הוצאת הציסטה עצמו (לא כל הניתוח מהתחלתו ועד סופו)? 3. האם עדיפה הרדמה מקומית או כללית בד"כ בסוגי ניתוח אלו? 4. האם זה ניתוח מסוכן? 5. שאלה אולי קצת מוזרה, אבל הדבר היחיד שעברתי שדומה לניתוח בחיי הוא הוצאת שן בינה כלואה שלקח יותר משעה, אם אפשר להשוות איזה הליך ניתוחי מסוכן או מורכב יותר? תודה מראש, אמיר

שלום, לפני כשלושה חודשים נסתם נחיר ימין באף באופן פיתאומי ללא נזלת או כאבי ראש או סימפטום אחר. רופא אא"ג הפנה ל - CT, ואמר שיש צסטה גדולה בסינוס המקסילרי שחוסמת את רובו ושיש להוציא אותה בניתוח אנדוסקופי בהרדמה מלאה. 1. האם חובה לבצע את הניתוח - תלוי בסימטומים שלך ובממצאים הרנטגניים. 2. כמה זמן נטו נמשך תהליך הוצאת הציסטה עצמו - פחות משעה. 3. האם עדיפה הרדמה מקומית או כללית בד"כ בסוגי ניתוח אלו- אני מעדף הרדמה כללית. 4. האם זה ניתוח מסוכן? בד"כ לא 5. עברת הוצאת שן בינה כלואה שלקח יותר משעה, - כאן הניתוח לדעתי פחות משעה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים