נזלת כתומה ודלקת בשן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

13/07/2016 | 15:15 | מאת: עמרי

שלום. שמי עמרי,בן 25. בריא בד"כ וללא בעיות שידוע לי בסינוסים. לפני כמה חודשים התחלתי בירור אצל רופא שיניים וחניכיים בגלל דלקת חוזרת בשן אחורית עליונה. עשיתי צילום פנורמי, והמומחה לחניכיים טען שהוא רואה מעין "עכירות" בסינוס השמאלי, ושלח אותי לרופא א.א.ג עם המלצה לעשות בדיקה אנדוסקופית (אם איני טועה במינוח). הרופאת א.א.ג שלחה אותי דווקא לסיטי סינוסים. כל הסיפור גרם לי לחשוד שיש אולי קשר בין כיס החניכיים שאובחן אצלי, לבין משהו בסינוסים. שמתי לב שיש קשר בין התפתחות כאב בשן, ונזלת כתומה שנוזלת לי מנחיר שמאל בלבד,לאחר כמה ימים, במשך יום או יומיים. הנזלת מאוד נוזלית ובצבע מוזר. השאלות שלי הן : 1- מה ההבדל בין הבדיקות השונות ומה הייתם ממליצים במצבי ? 2 - האם עשוי להיות קשר בין השן לסינוסים? 3- מה עשויה להיות הנזלת הפתאומית והמוזרה הזאת,שתוקפת אותי ללא קשר לצינון? תודה רבה !

שלום, לפני כמה חודשים התחלת בירור אצל רופא שיניים וחניכיים בגלל דלקת חוזרת בשן אחורית עליונה. המומחה לחניכיים טען שהוא רואה מעין "עכירות" בסינוס השמאלי, ושלח לרופא א.א.ג עם המלצה לעשות בדיקה אנדוסקופית. הופנית לסיטי סינוסים. שמת לב שיש קשר בין כאב בשן, ונזלת כתומה שנוזלת לי מנחיר שמאל בלבד,לאחר כמה ימים, במשך יום או יומיים. 1- אנדוסקופיה רואה את מתב חלל האף ופתחי הסינוסים וניתן לראות אם יש מוגלה. CT נותן הדמיה של כל האף והסינוסים. מומלץ את שניהם. 2 - האם עשוי להיות קשר בין השן לסינוסים? כן. 3- מה עשויה להיות הנזלת הפתאומית והמוזרה הזאת? הפרשה מוגלתית או סימן לדלקת בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים