שיעול מתמשך לאחר שני קורסים של אנטיביוטיקה ושוב...

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

02/01/2016 | 02:28 | מאת: דני

שלום רב, בן 35 סובל מאסמטה. לפני כחודש סבלתי מכאב גרון, עשיתי משטח ויצא סטרפ. קיבלתי אוגמנטין. תוך כדי התחיל לי שיעול וקוצר נשימה, האוגמנטין לא עזר לזה. כשבוע לאחר הטיפול ביצעתי שוב משטח + ליחה. משטח יצא תקין, בליחה יצא שוב חיידק (פאראאינפלאנזה) - קיבלתי ציפרודקס. אציין כי בכל אותה תקופה ועד עתה, קוצר הנשימה לא הפסיק וכן השיעול גם לא. הייתי אצל רופא ריאות - אמר שהריאות תקינות כך גם רופא המשפחה. מכיוון שהתחילה גם ליחה ירוקה גם , השבוע שוב עשיתי בדיקת ליחה +משטח , והלכתי השבוע לא.א.ג כי התחיל לי גם סינוסיטיס והשיעול גרם לי לאבד את הקול. א.א.ג נתן לי זינט + רוקסו+ צילום חזה. לקחתי כדור אחד משניהם ביום חמישי וביום שישי הגיעו תוצאות הבדיקה משטח + ליחה תקין, למרות זאת הא.א.ג אמר שכדאי להמשיך בטיפול האנטיביוטי כי יתכן שיש דלקת בסימפונות או בקנה ולא יראו את זה גם בצילום. השאלה כעת לאחר הסיפור הארוך - האם להמשיך בזינט + רוקסו (טרם עשיתי צילום חזה), כבר לקחתי 3 כדורים מהם , אם אפסיק זה יכול לחזור? שנתים לא נגעתי באנטיביוטיקה ופתאום בום 4 סוגים שונים בחודש. אגב השיעול ממשיך ונהייה טורדני במקום ליחתי. תודה מראש פרופסור וסליחה על הכיתוב הארוך. שבת שלום.

שלום, ברקע- אסמטה. לפני כחודש במשטח גרון- סטרפ. קיבלת אוגמנטין. היה שיעול וקוצר נשימה, האוגמנטין לא עזר לזה. כשבוע לאחר הטיפול משטח גרון - תקין. בליחה -(פאראאינפלאנזה) - קיבלת ציפרודקס. קוצר הנשימה והשיעול המשיכו. רופא ריאות - אמר שהריאות תקינות . רופא א.א.ג כי חשד בסינוסיטיס וקבלת זינט + רוקסו. ממליץ להיצמד להמלצות רופא אף אוזן גרון שהמליץ להמשיך בזינט + רוקסו . המשך מעקב לפי הסימפטומים בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים