יורק דם מדי פעם

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

04/11/2015 | 02:10 | מאת: נאור

שלום, כבר 5 חודשים שיש לי תופעה, שמדי כמה ימים אני יורק מעט דם עוד לפני צחצוח השיניים ואך ורק בערב ובעיקר בלילה. עברתי בדיקת גסטרוסקופיה (נמצא בקע סרעפתי גולש קטן), לרינגוסקופיה פיבראופטית גמישה, בדיקת רופא שיניים, צילום חזה ורופא ריאות, כולם שללו מקור לדימום אלא אם מהבקע (?). אני צריך עוד לעבור בדיקת מנומטריה ושתית ורופאת א.א.ג ורופאת ריאות הציעו לשקול CT סינוסים ואף CT ריאות אם לא ימצא המקור לדימום. מכיוון שכבר עברתי בחיי CT בטן וCT ראש ואני סה"כ בן 28, אני מעדיף להימנע מכך ככל האפשר. האם ניתן לעשות MRI סינוסים? במידה ולא האם כדאי ללכת לCT כשהתופעה לא קורית כל יום ולא החמירה, ורק בלילה? אני מאוד רוצה לדעת מה מקור הבעיה אבל לא רוצה לעשות שוב CT. עם איזה רופא כדאי להתייעץ מעבר לפורום? תודה

שלום, כבר 5 חודשים שמדי כמה ימים אתה יורק מעט דם עוד לפני צחצוח השיניים. עברת בדיקת גסטרוסקופיה (נמצא בקע סרעפתי גולש קטן), לרינגוסקופיה פיבראופטית גמישה, בדיקת רופא שיניים, צילום חזה ורופא ריאות, כולם שללו מקור לדימום. הציעו לשקול CT סינוסים ואף CT ריאות אם לא ימצא המקור לדימום. אתה מעדיף להימנע מCT ככל האפשר. ניתן לעשות MRI סינוסים- אך לא ברור איך זה קשור לדם בפה. יש לבדוק מצב חניכיים ותפקוד קרישה. לא הייתי ממהר ל CT אם בעיה מינימלית. יש להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון ושיניים. בברכה

08/11/2015 | 21:15 | מאת: נאור

תודה על תגובתך. כפי שכתבתי רופא השיניים בדק את החניכיים ולא ראה סיבה לכך שהדימום הזה יהיה מהחניכיים. תפקודי קרישה עשיתי לפני מספר חודשים והיה תקין. אם יש פוליפ מדמם בסינוסים, זה לא יכול לנזול לגרון ולכן להגיע לפה? לא היה דם מהאף, רק ביריקה מפה. בנוסף, האם בבדיקת לרינגוסקופיה פיבראופטית גמישה שעשיתי כבר 3 פעמים בודקים את איזור הסינוסים ומערות הפנים? תודה!

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים