כאב באזור הרקה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

02/08/2015 | 17:16 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, בת 58, בריאה בדרך כלל. לפני כחודש וחצי לערך התחלתי להרגיש מעין סחרחורת, לא סיבובית, אלא תחושה כמו מעין חוסר יציבות. כעבור זמן התחלתי להרגיש כאב חזק מאד באזור רקה צד שמאל ובאזור מפרק הלסת העליונה באותו אזור כאב שגם בנגיעה אני מרגישה אותו כמו מעין לחץ. לאט לאט החלו להתווסף סימפטומים נוספים תחושה של אטימות בשני האוזניים ולחץ על שיניים עליונות בצד שמאל. אך הלחץ/תחושת אטימות היא בשני האוזניים. וכעט גם אותה תחושה של כאב בלסת השניה קרוב לאזור האוזניים וכן החלה לי מעט ליחה וכן תחושה של נוזל באף, (אך אין לי נזלת ואיני מצוננת ואין לי חום או שיעול וכו'.) הבדיקות שבוצעו: בדיקות דם כולל שקיעת דם = תקין. פה ולסת שלל בעיה של פגיעה במפרקי הלסת. ביצעתי MRI מח שהיה תקין למעט העברה: עיבוי פוליפואידי קל בסינוס מקסילרי משמאל. מכיוון שאין לי עדיין אבחנה הייתי רוצה לדעת מה דעתך? מה זה יכול להיות? מה עלי לבדוק? ובאיזה כיוון? אודה לתשובתך האדיבה בברכה

שלום, לפני כחודש וחצי חשת מעין סחרחורת, לא סיבובית, כמו חוסר יציבות. כעבור זמן היה כאב חזק מאד באזור רקה צד שמאל ובאזור מפרק הלסת העליונה באותו אזור. בנוסף, תחושה של אטימות בשני האוזניים ולחץ על שיניים עליונות בצד שמאל. החלה גם מעט ליחה וכן תחושה של נוזל באף. פה ולסת שלל בעיה של פגיעה במפרקי הלסת. ביצעת MRI מח שהיה תקין למעט עיבוי פוליפואידי קל בסינוס מקסילרי משמאל. קשה לעשות אבחנה ללא בדיקה קלינית. יש לבדוק גם את האוזניים ואת אזור העורק הטמפורלי אם הכאב ברכה מאוד חזק. בדיקה נוירולוגית אף היא מומלצת. בברכה

05/08/2015 | 14:19 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, תודה ראש על סבלנותך האדיבה אך רציתי גם להוסיף וגם לשאול לגבי מה שציינת: אומנם רופא א.א.ג. הסתכל בתוך האוזניים עם המכשיר הקטן שלו. האם זה מספיק? לא ראה הפרשות. לגבי העיבוי הפוליפואידי הסתכל על הדיסק של MRI מח וציין שיש אוורור וזו לא הסיבה. אך האם זו אלרגיה כרונית? האם זה גורם לכאב? יש צורך לבדוק עוד משהו? יכול להיות משהו מסוכן במערות הלסת? MRI מח זו לא הבדיקה האופטימלית אך יש לדעתך צורך גם ב-C.T. מערות הפנים לממצא כזה? ומה לגבי קרינה? מקבלת את המלצתך ואגש גם לבדיקה נוירולוגית. רופא אחר של פה ולסת חושב שזה קשור לשרירי הלעיסה. האם ייתכן כאב כל כך ממושך כחודש וחצי כבר עם כאב נקודתי באזור הרכה שלא חולף? מקבלת כעט אסיוול 5 מ"ג ל- 10 ימים. לא משפר את אזור הרכה. לגבי ארטריטיס טמפולריס כפי שהבנתי לעיל שציינת ביצעתי בדיקת של שקיעת דם ו- CRP ואין דלקת הבדיקה תקינה. האם זו בדיקה מספקת לדעתך לשלול גם דבר כזה בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים