סינוסיטיס חוזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

19/07/2015 | 18:26 | מאת: מודאג

שלום, אני גבר צעיר, שעד לפני חצי שנה מעולם לא חלה בסינוסיטיס. לפני כמה ימים, חליתי בפעם ה-3 בסינוסיטיס בחצי שנה האחרונה, ובכל אחת מהן קיבלתי טיפול אנטיביוטי. כעת, רופא הא.א.ג שהלכתי אליו רוצה לעשות לי צילום CT בראש כדי להבין את מקור הבעיה. יש לי כמה שאלות: 1)מה יכולים להיות הגורמים לסינוסיטיס שחוזר, במיוחד לאור העובדה שעד לפני חצי שנה לא חליתי אף פעם בסינוסיטיס? 2)מה האפשרויות שעומדות בפניי במקום CT ? א)האם אפשר לעשות MRI? ב)האם אפשר באמצעות סיב אופטי והרדמה לבדוק את מקור הבעיה? ג)האם יש אפשרות לעשות איזשהו פתרון ניתוחי ללא צילום? 3)בהינתן שמוצאים את הבעיה, מהם הטיפולים שאפשר לעשות? תודה רבה.

שלום, לפני כמה ימים, חלית בפעם ה-3 בסינוסיטיס בחצי שנה האחרונה, ובכל אחת מהן טופלת בטיפול אנטיביוטי. כעת, רופא הא.א.ג שהלכתי הפנה ל CT כדי להבין את מקור הבעיה. 1)הגורמים לסינוסיטיס שחוזר, הם מולטיפקטוריאליים ויכולים להיות קשורים באנוטמיה של האף והסינוסים, פוליפים, מחלה דלקתית, אלרגיה ועודץ 2)מה האפשרויות שעומדות במקום CT - אולי אנדוסקופיה של האף והסינוסים. א)האם אפשר לעשות MRI?- MRI אפשר אך זה לא צילום הבחירה בסינוסיטיס כרונית. ב)האם אפשר באמצעות סיב אופטי והרדמה לבדוק את מקור הבעיה?- אפשר חלקית. ג)האם יש אפשרות לעשות איזשהו פתרון ניתוחי ללא צילום?- תלוי בממצא האנדוסקופי. 3)בהינתן שמוצאים את הבעיה, מהם הטיפולים שאפשר לעשות? טיפולים שמרניים או כירורגיים. בברכה והצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים