שאלה בנוגע לחוש הריח והטעם

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

31/12/2014 | 18:05 | מאת: victory

לפרופסור המכובד שלום רב, לפני כחודשיים חליתי במחלה ויראלית. רופא א א ג טען שיש לי בצקת בדרכי הנשימה באף ונתן לי טיפול של סטרונאז למשך חודש. במהלך הטיפול קיבלתי גם כאבי גרון וטופלתי בזינאט 500 מ"ג פעמיים ביום במשך 10 ימים. הדלקת בגרון ובכאבים עברו אך נשארתי כמעט ללא חוש ריח וטעם. אני בן 60 ורופא אחר ,מומחה למחלות אף אוזן גרון, טען שבגיל מסויים ישנה התחלת ירידה בשני החושים וייתכן שמדובר באותו וירוס היושב על עצב האחראי לחוש הריח. אני עדיין סובל מהתקררות ויש לי ליחה רבה בבוקר. שאלתי: מה כדאי לעשות במקרה זה?אוסיף רק שישנם מאכלים או דברים שונים שאני כן מריח ומרגיש טעם של כל מיני פירות,או שום, בצל, בשר צלוי או חומרים שונים כמו דלק, חומרי נקיון וסבון, אך לרוב חוש הריח נפגע. עליי לציין שאני סובל הרבה שנים מנזלת כרונית ובדרך כלל נושם מן הגרון, במיוחד בלילות ובזמן שינה. מלבד לחץ דם וכדורים נגד כולסטרול אני בריא.כמו כן אין תופעות נוירולוגיות כלשהן או תלומות אחרות. האם יש סיכוי שחוש הריח והטעם יתאוששו ואולי זה ענין של זמן?בתודה מראש

שלום רב, לפני כחודשיים - מחלה ויראלית. רופא א א ג טען שיש בצקת בדרכי הנשימה באף ונתן טיפול בסטרונאז למשך חודש. נשארת כמעט ללא חוש ריח וטעם. מומחה למחלות אף אוזן גרון, טען שבגיל מסויים ישנה התחלת ירידה בשני החושים. לא מחייב , יש מבוגרים עם חוש ריח מצויין!! יתכן שמדובר באותו וירוס היושב על עצב האחראי לפגיעה בחוש הריח. חוש הריח נפגע. כדי לבדוק האם יש סיכוי שחוש הריח והטעם יתאוששו ממליץ על בדיקת האף והסינוסים באופן יסודי, +- סיב אופטי ואף אולי CT סינוסים. אם הבעיה נמשכת כדאי לנסות לבדוק עוד . בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים