שימוש בתרסיס אבאמיס (Avamys)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

20/08/2013 | 19:52 | מאת: בני

שלום, הלכתי לרופא א.א.ג עקב נזלת בלתי פוסקת. הרופא איתר פוליפ בתוככי האף מצד ימין. הוא הורה לי להשתמש בתרסיס אבאמיס (Avamys) במשך חודש, פעם ביום, פעמיים בכל נחיר. הוא ביקש שבסיום החודש של הטיפול, אבצע גם CT מערות הפנים ואז אחזור אליו עם התוצאות וכך יוכל לראות אם הטיפול הקטין את גודל הפוליפ. אציין גם שאני מטופל בסוכרת והיא די מאוזנת. 1. האם האבאמיס יכול להקטין את הפוליפ? 2. האם האבאמיס שהוא תרסיס עם סטרואידים יכול להוציא אותי מהאיזון סוכרת בשימוש של חודש? 3. האם יש תחליף לתרסיס זה במצבי? 4. האם יש תחליף לבדיקת CT מערות הפנים (מכיון שזו בדיקה עם קרינה)? 5. מה דעתכם הכללית על הטיפול שבו בחר הרופא? אשמח לתשובתכם המפורטת

שלום, 1. האם האבאמיס יכול להקטין את הפוליפ? כן. 2. האם האבאמיס שהוא תרסיס עם סטרואידים יכול להוציא אותי מהאיזון סוכרת בשימוש של חודש? די נדיר. אין לו בעיקרון ספיגה לגוף. 3. האם יש תחליף לתרסיס זה במצבי? יש עוד תכשירים דומים. 4. האם יש תחליף לבדיקת CT מערות הפנים (מכיון שזו בדיקה עם קרינה)? MRI, אך CT עדיף לסינוסים. 5. מה דעתכם הכללית על הטיפול שבו בחר הרופא? הטיפול הגיוני וטוב. בברכה

15/05/2016 | 23:32 | מאת: אברהם ברוך

אני נוטל את התרופה אבאמיס avamys מזה כחודש בשל תופעה של נוזלים באוזן ולא מרגיש שיפור האם התרופה אכן יעילה לתופעה זאת?

12/01/2014 | 10:32 | מאת: עדנה לם

שלום רב, מזה זמן רב אני סובלת מצרידות ללא סיבות רפואיות (נבדקתי והכל תקין). האם ייתכן שאבאמיס משפיע לטובה על הצרידות? תודה על התייחסותכם

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים