אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

15/08/2013 | 10:55 | מאת: מתיעצת

שלום רב אבי איש מבוגר מעל גיל 70, סובל מאף סתום כבר כמה חודשים כשאוטריווין עוזר לו בעיקר. ברקע ארוע מוחי , יתר לחץ דם ועוד מחלות כרוניות (הסתיידות עורקים צוואריים ברמה גבולית). האף הסתום התחיל במקביל לקבלת טיפול תרופתי בלחץ דם ועוד. רופא א. אוזן שבדק אותו אמר שייתכן וזו אלרגיה (מעשן טבק) למרותש אינו מתעטש אינו דומע ומעשן טבק כבר עשרות שנים ללא תופעה מיוחדת. ונתן לו תרסיס לשימוש חודש בשם Flixotide Diskus - אחרי שבועיים כרגע לא עוזר כלל. שאלתי היא, רופאת א.א.ג. אחרת במרפאה שהתייעצתי איתה טלפונית אמרה שסביר שזה נובע משימוש בתרופות ליתר לחץ דם שגורמות להרחבת כלי דם וגודש באף ואין ברירה אלא להשתמש באוטריווין שמכווץ את כלי הדם. השאלה שלי היא האם האוטריווין לא מסוכן לשימוש עבור אבי בהתחשב בסיכון קלבל ארוע מוחי, בדופלקס וכו' - כי אם הבנתי נכון האוטריווין מכווץ את כלי הדם שהכדורים נגד יתר לחץ דם מרחיבים. אז אם כלי הדם מתכווצים באזור הפנים והראש זה לא מעלה סיכון לארוע מוחי? תודה רבה!

שלום, אביך איש מבוגר מעל גיל 70, סובל מאף סתום כבר כמה חודשים כשאוטריווין עוזר לו בעיקר. ברקע: ארוע מוחי, יתר לחץ דם ועוד מחלות כרוניות . רופא א. א. גרון שבדק אותו אמר שייתכן וזו אלרגיה , ונתן לו תרסיס לשימוש חודש בשם Flixotide Diskus - שלא עוזר כלל. רופאת א.א.גרון שהתייעצת איתה טלפונית אמרה שסביר שזה נובע משימוש בתרופות ליתר לחץ דם שגורמות להרחבת כלי דם וגודש באף ואין ברירה אלא להשתמש באוטריווין שמכווץ את כלי הדם. אוטריווין לא מומלץ לשימוש ממושך!! אוטריווין מכווץ את כלי הדם באף ויכול להשפיע על לחץ דם. ממליץ על בדיקת אף נוספת ואולי תרופה אחרת תעזור יותר בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים