המשך סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

06/08/2013 | 12:16 | מאת: קוסטיה

סינוסיטיס טופל ע"י שבוע מוקסיפן וסטרואידים למשך 5 ימים אחר כך. היתה הקלה, אך לאחר כשבועיים שוב גודש באף והפשרה סמיכה לסירוגין ללא כאבים. רופא ביצע רינוסקופיה קדמית. ממצאים: גודש ריריות,מעט הרשה סרוטית סמיכה,הפרשה מוגלתית סמיכה באף אחורי ונזופרינקס. טיפול שהוצע ע"י רופא כעת :שבועיים נוספים באוגמנטין וספריי פליקסונז. רופא גם אמר שיש סיכוי סביר שגם זה לא יעזור ונוזל לא יצא. שאלה: האם יש דרכים אחרות לטפל בזה? באיזה מקרה עושים דקירה ושאיבת הנוזל מהסינוס? אני מטופל באנטיביאוטיקה בתדירות גבוהה ומפחד מההשפעותיה על מערכת החיסון ופעילות הכבד (יש לי ג'לברט) תודה

שלום, סבלת מסינוסיטיס שטופל ע"י שבוע מוקסיפן וסטרואידים למשך 5 ימים אחר כך. היתה הקלה, ולאחר כשבועיים שוב גודש באף והפשרה סמיכה לסירוגין ללא כאבים. רופא בדק וראה: גודש ריריות,מעט הרשה סרוטית סמיכה,הפרשה מוגלתית סמיכה באף אחורי ונזופרינקס. טיפול שהוצע :שבועיים נוספים באוגמנטין וספריי פליקסונז. האם יש דרכים אחרות לטפל בזה? ראשית הייתי מוסיף הרבה שטיפול עם מי מלח בתרסיס מוכן, ואם אין שיפור לשקול הדמייה- תלוי בסימפטומים. דקירה ושטיפת סינוס עושים שיש כאבים ואין הטבה עם אנטיביוטיקה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים