שיעול וחרחורים לאורך זמן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

02/07/2013 | 14:36 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אני בת 27 בריאה ללא בעיות כרוניות, לפני בערך כחודש (אולי קצת יותר) התחלתי להשתעל שיעול יבש שלא הפסיק ולאחר כשבועיים כשפניתי לרופא המשפחה הוא נתן לי אנטיביוטיקה כי הוא זיהה חרחורים וצפצופים בריאות יחד עם ליחה שהתחילה לצאת ואמר שיש לי ברונכיט. סיימתי את הטיפול באנטיביוטיקה ואכן המצב השתפר השיעול, החירחורים והציפצופים קטנו אך לא פסקו לחלוטין. לאחר מכן הוא נתן לי טיפול באינהלציה שגם עזר אבל עד עתה אני עדיין משתעלת ויש לי מעט חירחורים. רציתי לדעת האם יש צורך לבדוק משהו נוסף? כמה זמן עד שתופעות כאלה חולפות והאם העובדה שאני רצה כפעילות ספורטיבית יכולה לגרות את הנשימה ולעכב את הריפוי?

שלום דנה, את בריאה ללא בעיות כרוניות. לפני כחודש החל שיעול יבש שלא הפסיק ולאחר כשבועיים כשפנית לרופא המשפחה הוא נתן אנטיביוטיקה כי זיהה חרחורים וצפצופים בריאות יחד עם ליחה. אובחן- ברונכיט. סיימת את הטיפול באנטיביוטיקה ואכן המצב השתפר השיעול, החירחורים והציפצופים קטנו אך לא פסקו לחלוטין. לאחר מכן קבלת אינהלציה שגם עזרה. את עדיין משתעלת ולכן אולי יש מקום לצילום חזה. יתכן ואלו שאריות של המחלה וצריך עוד קצת סבלנות עד שיחלוף. פעילות ספורטיבית יכולה לגרום לגרוי דרכי הנשימה ולהחמיר שיעול במצבי מאצץ יתר- לכן עדיף לא לבצע מאמץ ניכר עד שתבריאי. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים