קיבלתי זריקת קורטיזון למניעת עיבוי רירית באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/04/2018 | 07:32 | מאת: חיים

וזה היה לפני 8 חודש . האם יש מניעה שאקבל זריקת קורטיזון נוספת? תודה לך מראש

01/07/2018 | 14:37 | מאת: דניאל

ביצעתי צילום CT בסינוס מקסילרי מימין לצורך נתוח חניכיים ובניית עצם לשם השתלת שתלים בלסת עליונה ימין והשתלת שיניים. בצילום נראה שיש מלאות בסינוס מקסילרי ימין. האם אפשרי לבצע נתוח כנ”ל כולל הרמת סינוס ובניית עצם והשתלות כאשר ישנה בעיית עיבוי רירית בסינוס ומה ניתן לעשות בכדי לאפשר את הביצוע ? אודה לתשובתכם

שלום, ביצעת צילום CT לצורך נתוח חניכיים ובניית עצם לשם השתלת שתלים בלסת עליונה ימין והשתלת שיניים. בצילום נראה שיש מלאות בסינוס מקסילרי ימין. יש קודם לבדוק מבחינת אף אוזן גרון. כנראה שלא ניתן לבצע את הטיפול בשיניים ללא טיפול קודם וניקוי הסינוס. בד"כ ניתוח FESS צריך לראות את הממצא כדי לקבוע בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים