סינוסיטיס חוזר ונשנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

15/01/2018 | 20:19 | מאת: דורית

שלום לך, בעברי 3 ניתוחי fess עקב סינוסיטיס מקסילארי וספנאודלי. האחרון לפני שנה (הקודם לו לפני שנתיים...) לפני כשבוע וחצי הצטננתי מאוד ומאז החלו שוב כאבים אופייניים בראש, מאחורי העיניים ובאישור הצוואר. התחלתי לקחת אוגמנטין אך בינתיים ללא הטבה משמעותית. בנוסף - בימים האחרונים הופיעה בלוטה קטנה אך מציקה בצוואר מאחור( מעל קו השיער). האם בלוטה כזו קשורה למצב הסינוסים? האם יש דרך למנוע את הישנות הסינוסיטיס מלבד נטילת אבאמיס? נראה לי לא הגיוני שכל שנה אעבור ct ראש ואולי אף ניתוח נוסף, ובכל זאת כרגע אני מרגישה מאוד לא טוב, אבל מפחדת ללכת לרופא כדי שלא ישלח אותי שוב למיון ושוב לניתוח וכו'...

שלום , בעברך 3 ניתוחי fess עקב סינוסיטיס מקסילארי וספנואידלי. האחרון לפני שנה לפני כשבוע וחצי הצטננת ומאז החלו שוב כאבים אופייניים בראש, מאחורי העיניים . קבלת אוגמנטין אך בינתיים ללא הטבה משמעותית. בנוסף - בימים האחרונים הופיעה בלוטה קטנה בצוואר . יתכן ובלוטה כזו קשורה למצב הסינוסים והנזלת. הדרך למנוע את הישנות הסינוסיטיס מלבד נטילת אבאמיס, שטיפות מי מלח, טיפול אנטיביוטי רחב יותר, ואם אין הטבה CT סינוסים חוזר אולי צריך ניתוח נוסף, תלוי בממצאים ובמצב הקליני. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים