גודש באף חודש וחצי לאחר ניתוח FESS

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

16/12/2017 | 19:52 | מאת: שרון

שלום, עברתי לפני חודש וחצי ניתוח FESS מורכב, כאשר הקפדתי לאחריו על המון שטיפות, שימוש באנטיביוטיקה ומשחה ייעודית ומשאף. למרות זאת, שבועיים לאחר מכן התפתחה דלקת כלשהי בסינוס מצד ימין שהסבה לי כאבי תופת, וכשפניתי למוקד קיבלתי שוב אנטיביוטיקה (זינאט). היא העבירה את הכאבים כעבור מספר ימים והאף חזר להיות פתוח, אבל עכשיו, מספר ימים לאחר שסיימתי את המנה האחרונה של האנטיביוטיקה, האף שוב גדוש, יש ריח מעט לא טוב וכל השטיפות המרובות שאני עושה (מקפידה לעשות כפי שהנחה המנתח, לשאוף מים מהברז דרך האף כדי לרכך את הגלדים שנותרו) לצערי כנראה לא מספיקות, ואני חרדה מאד ששוב חוזר הסיפור. עלי לציין שכשהחלו הכאבים פניתי למנתח, הוא "נפנף" אותי בתואנה שהכל בסדר ולחכות שיסתדר מעצמו, אך הכאבים היו כאבי תופת ובמוקד רצו להטיס אותי למיון לצילום, אך התעקשתי על אנטיביוטיקה שאכן פעלה, וכשהלכתי אליו פיזית לביקורת, הוא הוציא משם גלדים ענקיים וקליפות שכנראה גרמו לדלקת למרות ההקפדה היתרה על השטיפות ופרוטוקול הטיפול. האם אני עושה משהו לא נכון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להפטר מהגלדים שכנראה שוב גורמים לי לבלאגן? איני יכולה לפנות אל המנתח שוב לביקורת כי הגישה שלו והזלזול בי אינם מאפשרים לי לצערי לגשת לשם שוב. תודה מראש ואני מתנצלת על האורך.

שלום, עברת לאחרונה ניתוח FESS מורכב, שבועיים לאחר מכן התפתחה דלקת כלשהי בסינוס מצד ימין עם כאבים . קבלת אנטיביוטיקה (זינאט). היא העבירה את הכאבים כעבור מספר ימים והאף חזר להיות פתוח. האף שוב גדוש, יש ריח מעט לא טוב וכל השטיפות לא מספיקות. כדי להפטר מהגלדים שכנראה שוב גורמים לאי נוחות, יש לנקותם. שטיפות עם FLO מומלצות צריך לבדוק את חללי האף ולנקות לפי הממצאים בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים