נגישות
נגישות

ניתוח סינוסים ומחיצה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

21/06/2017 | 10:36 | מאת: הילה

שלום, אשמח לחוות דעתך. אני סובלת שנים מנזלת כרונית ואסטמה. הגעתי למצב שאני לא נושמת טוב כלל, הטיפולים באלרגיה לא מקלים עליי מספיק וסובלת מאוד מסינוזיטיס מס' פעמים רב ותכוף. עברתי CT שתוצאותיו: סטייה של מחיצת האף לשמאל מלאות פוליפואידית ניכרת אטמואידלית הסינוסים הפרונטליים שמורים עיבוי רירית ספנואידלי הנאזופרינקס תקין עיבוי רירית מקסילרי דו"צ, עם חסימה של CMO קונכיות האף מעובות וקיימת היצרות אפית קשה. הלכתי לשני מנתחים. האחד המליץ על ניתוח ל"ניקוי כללי": ESS SMR Conchotomy רופא אחר המליץ על ניתוח של מחיצה וקונכיות בלבד, מבלי להיכנס לחללי הסינוס הגדולים (לא בטוחה בשמות הטכניים) בטענה שכניסה לשם וניקוי הריריות ושלל הפוליפים יכול להביא להישנות של זיהומים עתידיים, בעיקר כשסובלים מאוד מאלרגיה, ולכן כדאי להסתפק בניתוח הקל יותר ולהתחיל טיפול מונע בספריי אף, בתקווה שהפוליפים יעברו מעצמם. אני מאוד מבולבלת. אני מעוניינת לשנות בהקדם את איכות החיים שלי, אך אינני יודעת באיזו דרך לבחור. אשמח לכל הסבר. האם אכן יש סיכון לזיהומים מוגברים? אני מאוד רוצה להימנע מסיבוכים עתידיים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את סובלת שנים מנזלת כרונית ואסטמה. את לא נושמת טוב כלל, הטיפולים באלרגיה לא מקלים ויש לך סינוזיטיס מס' פעמים רב ותכוף. CT - סטייה של מחיצת האף לשמאל מלאות פוליפואידית ניכרת אטמואידלית הסינוסים הפרונטליים שמורים עיבוי רירית ספנואידלי הנאזופרינקס תקין עיבוי רירית מקסילרי דו"צ, עם חסימה של OMU קונכיות האף מעובות וקיימת היצרות אפית קשה. הומלץ על ניתוח ל"ניקוי כללי": ESS SMR Conchotomy ורופא אחר המליץ על ניתוח של מחיצה וקונכיות בלבד, בתקווה שהפוליפים יעברו מעצמם. כדי לתת דיעה אני חושב שחשובה הבדיקה הגופנית וחשוב לראות את הCT קשה לי להמליץ ללא בדיקה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים