מה גורם למה ומדוע ??????

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

25/12/2016 | 09:46 | מאת: גלית

עקב צורך בהרמת סינוס - נתגלה לפני כשנה שיש לי סינוסטיס אני אסימפטומטית בדרך כלל לתופעות הסינוסטיס התלבטתי רבות לגבי הצורך ב FESS מהמלצות שקיבלתי מרופאי אף אוזן גרון ניתן לוותר על FESS מקדים אך טרם עשיתי הרמת סינוס (אני עדיין קצת חוששת) יש התלבטות חוזרת ונשנית האם השיניים הן הגורמות לסינוסטיס או שבגלל הסינוסטיס אין לי יכולת לטפל בשיניים ... והתשובה אינה חד משמעית... לפני כחודש עשיתי טיפול שורש ומאז יש לי כאב יש בעצמות הלחיים היום הייתה לי ליחה דמית האם יש משמעות לכך שהליחה דמית ??? או באופן כללי מה המלצתך לצאת מהפלונטר בו אני נמצאת ?

שלום, יש צורך בהרמת סינוס - ונתגלה לפני כשנה שיש לך סינוסיטיס את אסימפטומטית בדרך כלל . לגבי הצורך ב FESS מלאות בסינוסים המופיעה בצילומים אינה מחייבת מצב קליני של סינוסיטיס ואת הרי אסימפטומטית. לא נראה כי הבעיה בסינוסים נובעת מהשיניים אך צריך לבדוק. מצד שני אם לא תטפלי בסינוסים לא יטפלו לך הברמת סינוס ובשיניים. לגבי טיפול שורש ומאז יש כאב יש בעצמות הלחיים- יכול להיות קשור לשן. לגבי ליחה דמית - לא ברור אם נמשך צריך לבדוק אולי לא קשור לעניין. צריך לראות את ממצאי הCT סינוסים כדי לייעץ לגבי מה לעשות בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים