טיפול בהתבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

29/08/2013 | 08:59 | מאת: שרה

שלום ביתי בת 7 וחצי, בעקבות התפתחות ניצן שד ושיעור שהחלו בתקופה האחרונה ערכנו ברור מקיף שכלל אולטרהסאונד רחם, צילום שורש כף יד, טסטים. המסקנה היתה כי אכן יש תחילת התבגרות וכי יש להתחיל בטיפול בדקאפפטיל. נאמר לנו כי הטיפול הזה כבר בן למעלה מ 20 שנה וכי הוא בטוח לחלוטין. האמנם? האם אין כל תופעת לוואי ארוכת טווח? האם הטיפול עוצר לחלוטין את תהליך ההתבגרות או שיש מקרים שבהם זה לא עובד? האם תוך כדי טיפול יש צורך לבצע את הטסטים שוב לצורך בקרה? מכיוון שהתהליך בתחילתו, האם יש ערך בהמתנה של כשנה או יותר וכך לחסוך לבתנו תקופה של זריקות ולהקטין ככל הניתן את החשיפה לתרופה? באיזה גיל בדרך כלל מופסק הטיפול? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

התבגרות מינית בגיל 7.5 שנים עם קידום במדדים קליניים ומעבדתיים אכן מעידה על התבגרות מינית וקדמת. החלטה על טיפול מבוצעת כאשר נראה שהתהליך מהיר או בגיל צעיר כמו בתך. לטיפול יש תזמון\לעיתים נתן לחכותמספר חודשים לראות קצב התבגרות אך אם גיל העצמות מאוד מתקדם ויש קצב מהיר, בשביל מה לדחות? אכן תרופה בטוח לטווח ארוך.לא דוע כרגע על בעיוות פוריות. ידוע רק על תגובה מקומית אפשרית, ירידה בצפיפות עצם שהוא מצב הפיך ותתכן השמנה. הטיפול חא עד גיל 11 שנים כרונולוגי או עדגיל עצמות 12.5שניםץ

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות