מחזור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

12/08/2013 | 18:47 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 10 ו - 9 חודשים קיבלה מחזור. השדיים החלו לצמוח לפני שנה ושיעור בפות ובבית השחי התחילו לפני חודשיים. הכנתי אותה לפני כחצי שנה וספרתי לה על המחזור כך שידעה להגיד לי שהיא חושבת שקבלה מחזור. בשל ההתרגשות ובשל קשיים בויסות חושי לא מוכנה לשים פד ומתעקשת לשים נייר טואלט. אציין גם שאינה לובשת תחתונים בשל קשיי הויסות החושי. כיצד אני צריכה להתייחס לזה? הרי נייר טואלט לא יכול לספוג בצורה יעילה. מצד שני אינני רוצה להלחיץ אותה. האם זוהי נחשבת התבגרות מינית מוקדמת או שזה בתחום הנורמה?

17/08/2013 | 17:03 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, מדובר בהתבגרות מינית תקינה ונורמלית אך על הצד המוקדם. אולם נראה שאת והנערה מתמודדות עם קשיים מיוחדים ואולי כדאי להיעזר באנדוקרינולוגיה ילדים בכדי לעזור לכן להתמודד עם המחזור. ישנם מצבים נפשיים בנערות שבהם יש התוויה לדחות את המחזור החודשי עד ליכולת נפשית טובה יותר להתמודד עם המצב ונראה לי שביתך במצב כזה. אנא פני לייעוץ אנדוקרינולוג ילדים או מרפאת נערות משולבת אנדוקרינוולגית ילדים וגניקולוגיתנערות כמו באסף הרופא, 08-9779151

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות