טיפול בדופסטון בילדה בת 11.5

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

20/11/2016 | 20:28 | מאת: רחל

שלום וברכה, בתי קבלה מחסור בגיל 11 וסובלת מכאבי מחזור קשים מאד (טיפול במשככי כאבים כגון אדקס אינו עוזר מספיק ולעיתים הילדה נאלצת להשאר בבית ביום לימודים.) לאחרונה היינו אצל רופאת נשים והיא המליצה על טיפול בדופסטון. הרוקח בבית המרקחת ציין שאף פעם לא ראה מרשם לדופסטון לילדה כ"כ צעירה. אני, אמה, סבלתי משחלה עם אנדומטריומה. הרופאה סוברת שיש לחשוש ממצב של אנדומטריוזס אצל הילדה. טרם ערכנו לילדה אולארסאונד, נעשה זאת בקרוב. מה דעתכם על הטיפול שהוצע לי? האם יש בו סיכונים?

07/12/2016 | 15:03 | מאת: ד"ר אנה פדואה

שלום רב, השימוש בדופסטן נועד בדרך כלל להסדרת מחזור לא סדיר ואין בו סיכונים אצל נערות. אני בספק אם יש לו תפקיד בהקלה כאבי מחזור. יכול להיות שטיפול רציף בדופסטון ימנע חלק מהוסתות ואת הכאב שמלווה אותן. בת כמה הנערה? אם כפי שהבנתי היא בת 11, אנדומטריוזיס לא מופיע בדרך כלל בגיל כה צעיר. בכל זאת, יש מקום לבצע אולטרסאונד אגן (בגישה בטנית כמובן) על מנת לשלול סימני אנדומטריוזיס. במקרה של אנדומטריוזיס דופסטון עשוי לשפר אך יש תרופות יותר ספציפיות ויותר יעילות. אני ממליצה להגיע לייעוץ לרופא/ה גינקולוג/ית מומחה/ית לגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות. בהצלחה!

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות