בת 8 עם הנצת שדיים מגיל 6.5

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

25/10/2016 | 20:53 | מאת: אפרת

לצערי כבר קיבלתי חוו"ד סותרות הן לגבי האבחנה והן לגבי הטיפול המומלץ. שאלתי היא עקרונית- האם הטיפול התרופתי לבנות ניתן רק כאשר מדובר בהתבגרות מינית מרכזית או גם אם היא פריפריאלית? (לביתי ערכי LH נמוכים ותוספת של 10 חודשים בגיל עצמות. מצד שני- בבדיקה קלינית אין ספק לגבי הנצת השד, שאגב, גדל במהירות.) תודה מראש, אמא מודאגת..

04/11/2016 | 05:31 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב הנצת שדיים בגיל 6.5 שנים (לא רקמת שומן, כי אם רקמת שד אמיתית) אינו תקין ומומלץ לטפל . אופן הטיפול וסוג הטיפול תלויים במקור ההתבגרות. הטיפול בהתבגרות מינית מרכזית (כזו שהחלה על רקע ערור הציר המוחי הנורמלי של ההתבגרות רק בגיל צעיר מהנורמה) שונה מהטיפול בהתבגרות מינית פריפרית (כזו שהחלה על רקע גירוי של השחלה ופעילות שחלתית עצמונית). סוג הטיפול,משך, מטרה - אלה מוסברים על ידי הצוות המטפל בכל מקרה לגופו בהתאם לממצאיהבדיקה הגופנית , הסיפורהקליני והמעבדה.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות