הופעת ניצן שד בילדה בת 6.5

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

07/05/2016 | 21:07 | מאת: גלית

שלום רב בתי בת ה 6.5 מתלוננת על כאב במגע בשד ימין.פניתי לרופא הילדים,לדבריו מדובר בניצן שד. נשלחנו לצילום כף יד-תואם גיל 6. נשלחנו גם לבדיקות US של האדרנל ,רחם ושחלות,אני מבולבלת ומודאגת ורציתי בשלב ראשון לדעת היכן מבצעים את הבדיקות שכן מדובר בילדה. 0אשמח לקבל פרטים גם על מקומות פרטיים) בנוסף, נשלחנו לבדיקות דם הקשורות בהורמונים,בתי נוטלת תכשיר הומאופתי לאסטמה,האם יכול איכשהוא להשפיע על תוצאות הבדיקות? האם הופעת ניצן שד ללא סימנים אחרים נחשבת התפתחות מינית מוקדמת? אודה מאוד לתשובה ,כאמור מאוד מודאגת בברכה,

11/05/2016 | 20:50 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב אני מבינה שאת מודאגת ואכן מדובר בהנצת שד מוקדמת, התבגרות מינית מוקדמת. אולם, מדובר במצב שכיח וברוב המקרים לא מדאיג .בהרבה מקרים יש מקום להתערבות. הרופא המטפל בתחום הוא אנדוקרינולוג ילדים, ניתן למצוא דרך כל הקופות, כל המרכזים הרפואיים....כולם מעולים. תהליך הברור כולל: 1. דיסק צילום כף יד לפענוח על ידי האנדוקרינולג עצמו 2. US רחם ושחלות (דווקא לא אדרנל בדרך כלל אלא אם גם יששיעור משמעותי ) ה US מבוצע בכל מרכז של בריאות האישה 3. בדיקות דם בצום בבקר לתפקקודי כבד אלפאפטופרוטאין, בטא HCG LH FSH ESTRADIOL/ 4. אם יש גם שיעור מיני אז להוסיף אנדרוסטנדיון וטסטוסטרון . נשמע כמו קללות אבל הורמונים. אשמח לעודד ולהסביר שישי גם מקרים שנעלמים מעצמם... אבל צריך הערכת אנדוקרינולוג

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות