דחיית מחזור לבת 13 בגלל נסיעה לארהב

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

28/06/2015 | 23:53 | מאת: הדס

בת 13 וחצי בגלל חשד לשחלותוליציסטיות גניקולוג רשם דיאנה. לא התחילה לקחת אנחנו מתוכננים לנסוע לארהב ל15 יום ורציתי לדעת אם זה לא מזיק להמשיך עם הגלולות בכדי שלא לקבל במהלך הנסיעה? תודה רבה

11/07/2015 | 05:53 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב מתנצלת על האיחור בתשובה. לשאלתך: אין בעיה עם המשכת מחזור הגלולת 3 שבועות נוספים. אולם, אבחנה של תסמונת השחלת הפוליציסטיות בנערות מתחת לגיל 18 שנים דורשת קריטריונים מאוד מדוייקים (3). ונדיר שמתקיימים. בדרך כלל זו אבחנה שאנו לא משתמשים בה בגיל כל כך צעיר. הייתי ממליצה לך לאשש האבחנה אצל אנדוקרינולוג\ית ילדים ולא רק אצל מומחה ברפואת נשים.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות