בגרות מינית - בת 7

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

23/12/2014 | 16:18 | מאת: אמא

שלום רב, אשמח לשמוע קצת על בגרות מינית של בנות. בתי בת ה 7,גבוהה מהממוצע (שני ההורים גבוהים)בעלת מבנה גוף קצת מלא. לאחרונה שמתי לב לניצנים של שדיים. אחרי שיעורי ספורט (בעיקר) חוזרת עם ריח של זעה. אין שער בבית השחי אך באופן כללי היא ילדה קצת שעירה. לאחר התייעצות עם רופאת משפחה הופנתי לאנדוקרינולוג ילדים. לצערי תורים ארוכים ואנו נאלצות לחכות. אשמח לשמוע רק כמה מילים האם תהליך זה הוא תהליך טבעי או מוקדם מידי? האם דרושים כל הסימנים יחד (שיעור, ניצני שדיים, זיעה) על מנת לקרוא לתהליך התפתחות מינית? איזה סוג של בדיקה נאלץ לעבור אצל אנדוקרינולוג? האם יש משהו שכדאי להכין את הילדה מראש? תודה רבה מראש, אמא

30/12/2014 | 23:49 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב שיעור וריל זיעה בגיל 7 שנים - תקין אך מצריך בדיקת אנדקרינולוג ילדים למעקב ולשקול ברור שדיים אמיתיות ולא שומן בגיל 7 שנים - מוקדם מדי ומצריך בוודאות בדיקת אנדוקרינולג ילדים. יש להסביר לילדה שהאנדוקרינולוג יבדוק אותם גם בשד וגם באזור הגניטליה (יסתכל עלאזור הפות). בנות מעדיפות אנדוקרינולוגיות. יש להגיע לאנדוקרינולוג עם: עקומות גדיליה, מדידות גובה מהינקות, צילום כף יד לגיל עצמות - יש להביא לו את הדיסק. בדיקות דם : LH FSH ESTRADIOL 17OHP TESTOSTERONW בנוסף לבדיקות כלליות של ספרה תפקודמ כבדוכו. ועם זה יחליט הלאה אם יש עודף משקל - מומלץ דיאטנית בהקדם בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות