שיער ערווה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

04/03/2014 | 19:57 | מאת: ענת

שלום הבת שלי בת 7.5 ושמתי לב שמתחילות לה מעט שיערות בערווה. הן עדיין לא עבות ומסולסלות אך מתחילות להיות כהות וארוכות. אני ממש ממש מודאגת! זה מוקדם מאוד , לא? זה אומר שעד גיל 10 תקבל מחזור??? האם לקחת אותה לרופא ילדים? איזה בדיקות כדאי לעשות? תודה רבה מראש

04/03/2014 | 23:21 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לענת שלום רב, קודם כל - אל תהיי מודאגת. שיעור מיני יכול להתחיל בבנות כבר בגיל 7-9 שנים, ללא כל ניבוי של מחזור בגיל צעיר וללא קשר. משום שמעיד על התחלת התבגרות בלוטות יותרת הכליה ולאו דווקא השחלות. שלב ההתבגרות המינית הנמצא בקשר עם גיל הופעת המחזור הוא הנצת השדיים. משום שהנצת השדיים והמחזור נובעים שניהם מערור והתבגרות שחלתית. שיעור מיני יכול להקדים את השד בשנתיים ויותר (אך גם בפחות). ההמלצה היא כן לגשת איתה לבדיקת רופא הילדים ולהערכת קצב גדילה ומדדים נוספים. במידה ויש תסמינים נוספים, תחילת האצה בגדילה, או שיעור מיני שמתקדם במהירות מומלץ על ביצוע צילום כף יד לגיל עצמות ולפי החלטת רופא הילדים על כל ממצאים אלה מומלץ לפנות לרופא אנדוקרינולוג ילדים. בכדי לאשר שאכם מדובר בטווח של הנורמה ולא מצב אנדוקריני אחר שעשוי להצריך ברור נוסף והתערבות רפואית בברכה,

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות