הנצת שד לבת 8

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

24/04/2017 | 23:11 | מאת: רונית

שלום רב, הבת שלי בת 8, החזה שלה מעט בולט. מאחר שהיא שמנה יחסית - קשה לי לזהות האם מדובר ברקמת שומן בולטת או בהנצת שד. אני מעדיפה לא לקחת אותה לבדיקה על מנת לא לעורר אצלה את הנושא (כרגע זה לא מפריע לה) האם יש דרך שבה אוכל לזהות ללא בדיקה רפואית האם מדובר בהנצת שד? תודה רבה

01/05/2017 | 04:36 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב השמנה הינה בעיה רפואית, מוגדרת בספרות הרפואית כמחלה המצריכה טיפול שן יש לההשלכות לטווח קצר וארוך.ויש חשיבות רבה לטיפול בהשנה בפני עצמה על ידי הדרכה תזונתית מתאימה ופעילות גופנית יוםיומית קבועה של כשעה ועל ידי המנעות משתיה מתוקה (כוס שתיהמתוקה ביום = 1 קג בחודש) . והמטרה בילדות לילד או ילדה שהם בעודף משקל הוא לשמור על המשקל .... ואז אחרי כשנה שנתייםהמשקל הופך להיות תקין לגיל , המבנה משתנה , ויש יותר שרירי משומן. מבחינת השד : שד בגיל 8 שנים הוא התחלת התבגרות מינית בטווח התקין רק המוקדם. לצערי, אין דרך לדעת את מקורו ללא בדיקה גופנית על ידי אנדוקרינולוג ילדים.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות