התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

03/01/2014 | 00:40 | מאת: שני

אני בת 18 והייתה לי התבגרות מינית מאוד מוקדמת , השדיים התחילו לגדול לי בגיל 6 , בגיל 10 כבר קיבלתי מחזור , הייתי גם גבוהה יחסית לבני גילי. לא עברתי טיפול או בדיקות , כרגע אני בת 18 ומאז ומתמיד יש לי מחזור לא סדיר , ככול שעוברות השנים הוא הופך ליותר ויותר לא סדיר ומגיע לעיתים רחוקות . עשיתי בדיקת דם והכל יצא תקין , השאלה שלי האם התבגרות מינית מוקדמת כמו שהייתה לי קשורה לזה שהמחזור שלי לא סדיר (ואין לי בעיות רפואיות אחרות) ?

09/01/2014 | 06:42 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לשני שלום רב אכן קיימים דווחים בספרות על קשר בין התבגרות מינית מוקדמת לתסמונת המכונה תסמונת השחלות הפוליציסטיות. אחד מביטוייה של התסמונת הוא מחזורים לא סדירים. אין זו אבחנה וודאית ובוודאי לא באינטרנט. אך אני ממליצה לך מאוד לפנות לאנדוקרינולוג או לגניקולוג לשם המשך ברור וטיפול. בברכה, דר' רחמיאל

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות